Besplatna 2 komada

Prikazujemo 1–12 od 25 rezultata

AURA APERITIVO ORA D’ORO 0,7L

26,06 
Posljednji sat u danu prije zalaska sunca, nazivan i zlatnim satom ili 'ora d'oro', očarava svojim mirom i spokojem jednako kao i neponovljivom zlatno narančastom bojom neba. Upravo su te boje inspirirale da taj trenutak smiraja i bezbrižnosti Aura učini još posebnijim. Aura aperitivo, ujedno i prvi hrvatski aperitivo, nastao u čast takvih trenutaka, svojom bojom, okusom i mirisom savršeno odgovara raspoloženju i potrebi označavanja savršenog završetka dana. Pripravljaju ga na bazi žitnog destilata, demineralizirane vode, kora naranče, šećera, mrkve i dvanaest samoniklih biljaka i začina.

AURA BISKA 0,7L

26,06 
Biska je autohtona rakija za ovaj dio Istre, a proizvodi se od pažljivo ubranih listova žute imele sa stabla hrasta s područja Istre koji se maceriraju šest mjeseci u bazi rakije komovice. Aura biska nježno je smeđe boje karamele, bistra i gusta, izraženog ugodnog i finog mirisa na kojemu dominira nota kestenovog meda i cimeta uz tračak klinčića i anisa. Na okusu je topla i elegantna, polusuha, nježna i zaokružena.

AURA BISKA EXTRA 0,7L

70,06 
Spravlja se od listova bijele imele, ubranih isključivo sa stabla jabuke, višemjesečnom maceracijom u rakiji komovici. Bistra je i gusta rakija prekrasne boje starog zlata, profinjeno ugodnog, a opet izraženog mirisa na kojemu dominira nota suhe marelice, suhog badema i ušećerene narančine korice. Na okusu je polusuha, fina i topla, a na aftertasteu javlja se nota kestenovog meda.

AURA DIVLJA JABUKA 0,7L

26,06 
Proizvodi se maceracijom plodova divlje jabuke u trajanju od šest mjeseci na bazi destilata jabuke. Plodovi se pažljivo odabiru i ručno beru na obroncima Ćićarije. Rakija od divlje jabuke odlikuje se nježnom zlaćano žutom bojom, bistra je i razigrana, blagog i ugodnog mirisa na kojemu prevladava nota zrelih jabuka, meda od kadulje i korice mandarine. Na okusu je poluslatka, elegantna i mekana, a na aftertasteu iznenađuje notom pečene jabuke.

AURA DIVLJA KRUŠKA 0,7 L

26,06 
Spravljena je na bazi destilata od kruške polugodišnjom maceracijom plodova divlje kruške ručno ubranih diljem Istre. Krasi je nježna, neobično zelenkasto žuta boja, bistra je i živahna, profinjenog, prijatnog i elegantnog mirisa na kojemu prevladava karakteristična nota male divlje kruške, bagremovog meda i suhe marelice. Na okusu je poluslatka i topla, a sofisticirana, dok se na aftertasteu javlja neočekivana nota ušećerene narančine korice.

AURA DIVLJE VOĆE 0,7L

26,06 
Razno samoniklo divlje voće macerira se šest mjeseci na bazi destilata jabuke. Rakija od divljeg voća odlikuje se elegantnom rubin crvenom bojom, bistra je i djelomično gusta, finog i zavodljivog mirisa na kojem prevladava nota cimeta, maline i šumske jagode. Na okusu je poluslatka i elegantna s notom zrele maline na aftertasteu.

AURA FERNET AMARO 78 0,75L

30,06 
Biljni liker koji se proizvodi na bazi žitnog destilata, maceracijom i infuzijama samoniklog bilja, citrusnih kora, začina i korijenja. Po posebnoj obiteljskoj recepturi za njegovo spravljanje koristi se 78 različitih, najkorištenijih sastojaka u proizvodnji destilerije Aura, pa mu je zato u ime dodijeljen broj 78. Fernet označava stil proizvodnje, odnosno kategoriju pića, a znači da je klasificiran kao alkohol spravljen od kombinacije aromatičnog bilja i začina.

AURA GIN KARBUN 0,75L

37,06 
Aura gin Karbun inspiriran je snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja na kojem se nekad proizvodio ugljen u starim 'karbonicama', a danas na tom području beru sve ključne sastojke za Karbun - samoniklo bilje, divlje voće i začine koje ovom ginu daju najfinije note. Gin Karbun spravlja se od žitnog destilata i glavnog sastojka borovice, te 20 vrsta trava i začina: korijander, anis, timijan, matičnjak, kora naranče, stolisnik, koromač gorki, lavanda, bosiljak, plod i list borovice, cvijet kamilice, limunska trava, majčina dušica, cvijet bazge, hibiskus, korijen anđelike, slatki korijen, đumbir i kora limuna. Tijekom destilacije, gin prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen koji dodatno čisti destilat, a kako se on koristi za uklanjanje toksina iz tijela, mi ga nudimo i kao važnu komponentu kod konzumacije.

AURA GIN KARBUN LIMITED SEA EDITION 0,7L

40,06 
Ovaj Gin Karbun u svom limitiranom morskom izdanju destiliran je s pojačanom količinom začina, citrusnih kora i borovih iglica s obale Jadranskog mora. Tijekom destilacije prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen koji se koristi za uklanjanje toksina iz tijela, te ga nudi kao važnu komponentu prilikom konzumacije. Spravlja se od žitnog destilata i borovica, te dvadeset samoniklih trava i začina. Sastojci Karbun Limited Sea Edition gina su: borovica, korijander, anis, timijan, matičnjak, kora naranče, gorki komorač, stolisnik, lavanda, bosiljak, plod i list borovice, cvijet kamilice, limunska trava, majčina dušica, cvijet bazge, hibiskus, korijen anđelike, slatki korijen, đumbir, kora limuna, uz dodatak borovih iglica s obala Jadranskog mora

AURA GIN KARBUN NAVY 0,75L

60,06 
Proizveden na bazi žitnog destilata i borovice te dvadeset samoniklih biljaka i začina, Gin Karbun ima oznaku Navy Strength zbog svoje izuzetne snage. Iza tog naziva krije se još jedna specifična priča vezana uz zanimljivu povijest ove vrste gina po kojoj je dobio naziv 'Navy strength', tj. 'mornarička snaga'. Časnici britanske kraljevske mornarice tijekom 18. st. osmislili su testiranje jačine gina koji se nosio na plovidbe, na pomalo neobičan način. Mješavina gina i baruta se palila i ako je gorjela bistrim plamenom to je bio dokaz da je jačina gina najmanje 57% po današnjim mjerilima i da je dobre kvalitete. Osim što su na taj način osigurali poštivanje zahtijevanih standarda, bili su sigurni da će barut koji se obično skladištio pored gina, još uvijek biti upotrebljiv čak i ako dođe u doticaj s ginom. Aura Karbun Navy Strength gin ima 58,5% alkohola i filtriran je kroz aktivni ugljen, čuva se u malim drvenim bačvama, a njegovu snagu ne trebate testirati barutom, dovoljno je kušati ga.

AURA GORKI PELINKOVAC 0,7L

26,06 
Aura Gorki Pelinkovac proizvodi se na bazi rakije komovice polugodišnjom maceracijom ručno ubranog gorkog pelina s obronaka ekološki čistog područja Ćićarije. Prekrasne je boje karamele, ugodnog i privlačnog mirisa na kojemu dominira nota pelina, mente, ružmarina i sladića. Na okusu je polusuh, topao i dopadljiv, a na aftertasteu prevladava nota tipična za gorki pelin.

AURA KADULJA 0,7L

26,06 
Rakija od kadulje priprema se polugodišnjom maceracijom listova kadulje ručno ubranih na području otoka Cresa, a na bazi rakije komovice uz dodatak svježe cijeđenog soka ekoloških limuna. Krasi ju profinjena zlatno žuta boja, bistra je i gusta, privlačnog i ugodnog mirisa na kojemu se javlja nota mirisa kadulje, svježih gljiva i limunske trave. Na okusu je ova rakija polusuha i ugodna, fina, topla i elegantna, dok aftertasteom dominira nota kadulje.