James Fleming osnovao je destileriju Aberlour 1879. godine, odabravši lokaciju koja ne samo da je pružala sigurnu opskrbu čistom izvorskom vodom koja je tekla preko ružičastog granita Ben Rinnesa, već i mjesto koje vuče korijene iz davnih vremena i poznato je po svom čarobnom odnosu s vodom.Utopljeno u stoljećima legendi i okruženo dramatičnim planinskim krajolikom Ben Rinnesa, selo Aberlour leži u samom srcu Speysidea, gdje se Lour spaljuje u rijeku Spey. Iznimno čista, mekana izvorska voda koja se koristi za izradu viskija Aberlour crpi se iz obližnjih prirodnih izvora.Na ovom posebnom mjestu, resursi prirode i osnivačeva strast za stvaranjem najboljeg single malt viskija udružuju se u velikodušne višeslojne viskije Aberloura.Stručna izrada alkoholnih pića i bačvi stvorila je niz vrhunskih single malt viskija sa slojevima složenosti i baršunastim bogatstvom.

Prikazuje se jedan rezultat

ABERLOUR

51,54 
Whisky Aberlour 12 yo je škotski whisky iz Speyside regije. Proizvodi se metodom duplog odležavanja. Prvo odležava u hrastovim bačvama, a završava se u bačvama od sherrya. Ima bogati okus suhog voća, cimeta, klinčića, vanilije i grožđica.