Vinarija Sladić Ante je obiteljska vinarija u Plastovu, na brežuljku iznad Skradina, u blizini Nacionalnog parka Krka. Beskompromisno vjeruju u autohtone sorte i ulažu ogroman trud u vinograd i vinski podrum poštujući tradiciju i prirodu. Riječ je o vinariji s dugom tradicijom i velikom strašću prema vinarstvu. Mikroklima na nadmorskoj visini od 250 m stvorena jedinstvenim spojem rijeke Krke i Jadranskog mora. Obogaćen zemljom nastalom pod utjecajem mora i rijeke koja je nekada tekla tim područjem dala je puno vapnenca i mješavine različite zemlje koja daje mineralnost i omogućuje stvaranje vina različitih stilova i kvaliteta.

Prikazuje se svih 4 rezultata

ANTE SLADIĆ DEBIT

11,07 
Debit izražava karakter Plastovskog tla svojom mineralnošću. Vino je to koje ima svježinu sjevera, a snagu juga, lagano, svježe, pitko i izrazito suho s jedinstvenim karakterom. Citrusni miris prožet cvijetom kamilice koji se u ustima zaokružuje okusom mora i kamena. Vino je nagrađeno zlatom na Decanter World Wine Awards 2023.

ANTE SLADIĆ LASINA

20,54 
Izuzetno rijetka stara sorta zahtjevna za uzgoj daje mali prinos ali grožđe izvrsne kvalitete i unikatne arome. Neki od vinskih znalaca zovu je dalmatinski Pinot noir zbog njene elegancije i visoke kvalitete. Oplemenjena starijim bačvama slavonskog hrasta naša Lasina je vino jedinstvene arome, elegantno, zavodljivo, kompleksno, slasno, voćno i cvjetno. Ovaj „Cvijet čežnje“ unatoč nježnom karakteru skriva veliki potencijal za odležavanje.

ANTE SLADIĆ LASINA OPOL

11,07 
Sladić vinarija je jedna od rijetkih koja ima monosortni opol od Lasine.  Specifičnost Lasine je tanka kožica koja omogućava dugu maceraciju od 24 h, a upravo odatle ovo vino crpi svoju posebnost. Svježe, mineralno, elegantno, slasno i lepršavo. Cvijetno-voćni miris izrazito nježnog karakter. Sinonim sorte je i crna ruža što govori o nježnoj aromi i eleganciji ove „Djevojke iz moga kraja“.

ANTE SLADIĆ MARAŠTINA

16,00 
Ovu sortu nekoć ste doslovno mogli kupiti u ljekarnama jer su je doktori pripisivali kao lijek. Bila je korištena i kao službeno misno vino na šibenskom području. Macerirana 24 h, oplemenjeno finim talogom i starim bačvama slavonskog hrasta ovo vino je kompleksno, ozbiljno, jakog tijela, izrazito sortno, mediteranskog karaktera, ali i dalje sa svježinom Krke i vapnenca. U starini je postojala je tradicija čuvanje Maraštine preko 20 godina. Dođe vam “ka likarija”.