Na površini, nešto većoj od 600m² rustikalno uređenog starog podruma u Buzetu nalazi se središte proizvodnje – Destilerija Aura. Unutar ovog prostora odvija se proizvodni proces nastanka rakija, likera, gina i džemova. Posjetitelji mogu vidjeti i doživjeti čitav postupak od fermentacije voća, destilacije, maceracije voća, odležavanja rakija, pa do punjenja, etiketiranja i pakiranja. Osim proizvodnog dijela u sklopu naše destilerije nalazi se i trgovina u kojoj se mogu pronaći svi Aura proizvodi, kao i prostor za degustacije u kojemu primamo grupe ili individualne posjetitelje.

Glavne sirovine za proizvodnju nalaze u prirodi. Samoniklo bilje i divlje voće, trave, začini, voće. Sve potrebno bere se na ekološki čistom području daleko od cesta i naseljenih mjesta, na obroncima Ćićarije, u raznim dijelovima Istre i na nekim otocima.Glavne sirovine za proizvodnju nalaze u prirodi. Samoniklo bilje i divlje voće, trave, začini, voće. Sve potrebno bere se na ekološki čistom području daleko od cesta i naseljenih mjesta, na obroncima Ćićarije, u raznim dijelovima Istre i na nekim otocima.

Prikazujemo 1–12 od 44 rezultata

AURA APERITIVO ORA D’ORO 0,7L

26,01 
Posljednji sat u danu prije zalaska sunca, nazivan i zlatnim satom ili 'ora d'oro', očarava svojim mirom i spokojem jednako kao i neponovljivom zlatno narančastom bojom neba. Upravo su te boje inspirirale da taj trenutak smiraja i bezbrižnosti Aura učini još posebnijim. Aura aperitivo, ujedno i prvi hrvatski aperitivo, nastao u čast takvih trenutaka, svojom bojom, okusom i mirisom savršeno odgovara raspoloženju i potrebi označavanja savršenog završetka dana. Pripravljaju ga na bazi žitnog destilata, demineralizirane vode, kora naranče, šećera, mrkve i dvanaest samoniklih biljaka i začina.

AURA BISKA 0,7L

26,01 
Biska je autohtona rakija za ovaj dio Istre, a proizvodi se od pažljivo ubranih listova žute imele sa stabla hrasta s područja Istre koji se maceriraju šest mjeseci u bazi rakije komovice. Aura biska nježno je smeđe boje karamele, bistra i gusta, izraženog ugodnog i finog mirisa na kojemu dominira nota kestenovog meda i cimeta uz tračak klinčića i anisa. Na okusu je topla i elegantna, polusuha, nježna i zaokružena.

AURA BISKA EXTRA 0,7L

70,01 
Spravlja se od listova bijele imele, ubranih isključivo sa stabla jabuke, višemjesečnom maceracijom u rakiji komovici. Bistra je i gusta rakija prekrasne boje starog zlata, profinjeno ugodnog, a opet izraženog mirisa na kojemu dominira nota suhe marelice, suhog badema i ušećerene narančine korice. Na okusu je polusuha, fina i topla, a na aftertasteu javlja se nota kestenovog meda.

AURA BISKA PLJOSKA 0,2L

22,01 
Biska je autohtona rakija za ovaj dio Istre, a proizvodi se od pažljivo ubranih listova žute imele sa stabla hrasta s područja Istre koji se maceriraju šest mjeseci u bazi rakije komovice. Aura biska nježno je smeđe boje karamele, bistra i gusta, izraženog ugodnog i finog mirisa na kojemu dominira nota kestenovog meda i cimeta uz tračak klinčića i anisa. Na okusu je topla i elegantna, polusuha, nježna i zaokružena.

AURA DIVLJA JABUKA 0,7L

26,01 
Proizvodi se maceracijom plodova divlje jabuke u trajanju od šest mjeseci na bazi destilata jabuke. Plodovi se pažljivo odabiru i ručno beru na obroncima Ćićarije. Rakija od divlje jabuke odlikuje se nježnom zlaćano žutom bojom, bistra je i razigrana, blagog i ugodnog mirisa na kojemu prevladava nota zrelih jabuka, meda od kadulje i korice mandarine. Na okusu je poluslatka, elegantna i mekana, a na aftertasteu iznenađuje notom pečene jabuke.

AURA DIVLJA KRUŠKA 0,7 L

26,01 
Spravljena je na bazi destilata od kruške polugodišnjom maceracijom plodova divlje kruške ručno ubranih diljem Istre. Krasi je nježna, neobično zelenkasto žuta boja, bistra je i živahna, profinjenog, prijatnog i elegantnog mirisa na kojemu prevladava karakteristična nota male divlje kruške, bagremovog meda i suhe marelice. Na okusu je poluslatka i topla, a sofisticirana, dok se na aftertasteu javlja neočekivana nota ušećerene narančine korice.

AURA DIVLJE VOĆE 0,7L

26,01 
Razno samoniklo divlje voće macerira se šest mjeseci na bazi destilata jabuke. Rakija od divljeg voća odlikuje se elegantnom rubin crvenom bojom, bistra je i djelomično gusta, finog i zavodljivog mirisa na kojem prevladava nota cimeta, maline i šumske jagode. Na okusu je poluslatka i elegantna s notom zrele maline na aftertasteu.

AURA FERNET AMARO 78 0,2L

13,01 
Biljni liker koji se proizvodi na bazi žitnog destilata, maceracijom i infuzijama samoniklog bilja, citrusnih kora, začina i korijenja. Po posebnoj obiteljskoj recepturi za njegovo spravljanje koristi se 78 različitih, najkorištenijih sastojaka u proizvodnji destilerije Aura, pa mu je zato u ime dodijeljen broj 78. Fernet označava stil proizvodnje, odnosno kategoriju pića, a znači da je klasificiran kao alkohol spravljen od kombinacije aromatičnog bilja i začina.

AURA FERNET AMARO 78 0,5L

23,01 
Biljni liker koji se proizvodi na bazi žitnog destilata, maceracijom i infuzijama samoniklog bilja, citrusnih kora, začina i korijenja. Po posebnoj obiteljskoj recepturi za njegovo spravljanje koristi se 78 različitih, najkorištenijih sastojaka u proizvodnji destilerije Aura, pa mu je zato u ime dodijeljen broj 78. Fernet označava stil proizvodnje, odnosno kategoriju pića, a znači da je klasificiran kao alkohol spravljen od kombinacije aromatičnog bilja i začina.

AURA FERNET AMARO 78 0,75L

30,01 
Biljni liker koji se proizvodi na bazi žitnog destilata, maceracijom i infuzijama samoniklog bilja, citrusnih kora, začina i korijenja. Po posebnoj obiteljskoj recepturi za njegovo spravljanje koristi se 78 različitih, najkorištenijih sastojaka u proizvodnji destilerije Aura, pa mu je zato u ime dodijeljen broj 78. Fernet označava stil proizvodnje, odnosno kategoriju pića, a znači da je klasificiran kao alkohol spravljen od kombinacije aromatičnog bilja i začina.

AURA GIN KARBUN PLJOSKA 0,2L

25,01 
Aura gin Karbun inspiriran je snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja na kojem se nekad proizvodio ugljen u starim 'karbonicama', a danas na tom području beru sve ključne sastojke za Karbun - samoniklo bilje, divlje voće i začine koje ovom ginu daju najfinije note. Gin Karbun spravlja se od žitnog destilata i glavnog sastojka borovice, te 20 vrsta trava i začina: korijander, anis, timijan, matičnjak, kora naranče, stolisnik, koromač gorki, lavanda, bosiljak, plod i list borovice, cvijet kamilice, limunska trava, majčina dušica, cvijet bazge, hibiskus, korijen anđelike, slatki korijen, đumbir i kora limuna. Tijekom destilacije, gin prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen koji dodatno čisti destilat, a kako se on koristi za uklanjanje toksina iz tijela, mi ga nudimo i kao važnu komponentu kod konzumacije.

AURA GIN KARBUN 0,5L

31,01 
Aura gin Karbun inspiriran je snagom posljednjih karbunara s Ćićarije, područja na kojem se nekad proizvodio ugljen u starim 'karbonicama', a danas na tom području beru sve ključne sastojke za Karbun - samoniklo bilje, divlje voće i začine koje ovom ginu daju najfinije note. Gin Karbun spravlja se od žitnog destilata i glavnog sastojka borovice, te 20 vrsta trava i začina: korijander, anis, timijan, matičnjak, kora naranče, stolisnik, koromač gorki, lavanda, bosiljak, plod i list borovice, cvijet kamilice, limunska trava, majčina dušica, cvijet bazge, hibiskus, korijen anđelike, slatki korijen, đumbir i kora limuna. Tijekom destilacije, gin prolazi proces filtracije kroz aktivni ugljen koji dodatno čisti destilat, a kako se on koristi za uklanjanje toksina iz tijela, mi ga nudimo i kao važnu komponentu kod konzumacije.