Baileys Irish Cream kreirao je u Londonu Tom Jago , radeći na temelju marketinškog pregleda koji je izdao Gilbeys of Ireland, odjel International Distillers & Vintners. Gilbeys je tražio nešto što bi predstavio međunarodnom tržištu. Proces pronalaženja proizvoda započeo je 1971., a istraživanje proizvodnje počelo je ozbiljno nakon što su konzultanti David Gluckman, Hugh Seymour-Davies i Mac Macpherson došli do alkoholnog pića napravljenog od irskog viskija i vrhnja. Baileys je predstavljen 1974. godine kao prva irska krema na tržištu. Ime je po restoranu u vlasništvu Johna Chestermana, koji je W&A Gilbeyu dao dopuštenje za njegovo korištenje.

Prikazuje se svih 5 rezultata

BADEL WILLIAM’S VILJAMOVKA

22,52 
Badel William’s voćna je rakija od kruške viljamovke, najpoznatije sorte kruške čiji se miris i okus čuva brižnim destiliranjem.

PRIMA BRANDY

12,58 
Badel Prima Brand proizvodi se kupažom visoko kvalitetnih destilata vina i odabranog alkohola vrhunske kvalitete. Upravo ta kombinacija daje bistru, zlatno smeđu boju, te karakterističan i prepoznatljiv miris i okus. Originalna receptura, dugogodišnja tradicija i postojana visoka kvaliteta rezultirale su vjernošću potrošača. O kvaliteti možda najviše govori činjenica da će stari znalci uvijek reći da piju „konjak“.

PRIMA BRANDY BLACK

17,16 
Black je vrhunski proizvod kojim stavljamo dodatan naglasak na premiumizaciju našeg asortimana. Umjetnost destiliranja i originalni recept susreli su se u ovom jedinstvenom proizvodu. Odabrani vinski destilati odležali su i do 15 godina u bačvama slavonskog hrasta. Punoću okusa doživjet ćete uz nježne note drva, vanilije, pečenih badema, zelenih oraha i grožđica.

ŠLJIVOVICA BADEL

16,38 
Nakon tjedana dozrijevanja na mediteranskom suncu, šljiva Bristrica postaje tamnoljubičasta, sočna i slatka. Plodovi dozrijevaju na drveću kako bi se postigla najbolja aroma i okus. Već pred kraj ljetnog razdoblja, kada dođe vrijeme berbe, biraju se i beru najfiniji plodovi. Najzrelijim i najslađim šljivama tijekom fermentacije na niskim temperaturama dodaju se posebno odabrani kvasci kako bi dobili maksimum arome. Kontroliranu fermentaciju prati stručna destilacija, što rezultira destilatom tipičnog karaktera naše rakije. Konačno tijelo, boju i okus destilat dobiva dugotrajnim odležavanjem. U početku odležava u novim bačvama, a zatim u tradicionalnim bačvama od slavonskog hrasta gdje odležava najmanje 12 mjeseci. Tijekom odležavanja Šljivovica razvija svoj jedinstveni aromatski profil zajedno s izvornim podatnim i voćnim okusom.

ŠLJIVOVICA PREMIUM SELECTION BADEL

19,92 
Šljivovica Premium Selection odležava u bačvama slavonskog hrasta najmanje 24 mjeseca, pružajući destilatu dvostruko više vremena za dobivanje prepoznatljive note vanilije koje se savršeno sljubljuju s voćnom aromom šljiva. Profil Šljivovice Premium stvoren je odabirom i miješanjem destilata iz različitih bačvi, što rezultira vrhunskim proizvodom. Selekcionirani kvasci, svježe šljive vrhunske kvalitete, kontrolirana fermentacija pri nižim temperaturama, te pažljivo vođena destilacija rezultiraju aromatičnim destilatom. Drvo je cijenjeno zbog kompaktnih vlakana, tankih dužica što destilatu daje prepoznatljivu notu.