Vinarija je smještena u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir, s pogledom na nedaleki Motovun, u okolici kojeg njeguju tri autohtone sorte – Malvaziju Istarsku, Teran i Muškat. Te su sorte kroz povijest u Istri davale najbolje rezultate, stoga je namjera vinarije Benvenuti na održiv način iskoristiti dobrobiti jedinstvenog teritorija. Albert I Nikola Benvenuti fokusirani su na tradicionalne načine dozrijevanja u starijim i aromatski neutralnim hrastovim bačvama te na tip vinifikacije koja na najkvalitetniji način čuva i izražava autentičnost i karakteristike terroira u vinima.

Prikazuje se svih 8 rezultata

BENNVENUTI ROSE

14,02 
Nježne i blijede losos ružičaste, zahvaljujući prešanju cijelih grozdova i laganom pritisku koji ne dozvoljava puštanje previše boje. Izraženog i atraktivnog mirisa u kojem se svježa voćnost malina i šumskih jagoda isprepliću s herbalnim notama, a iza kojih još dolaze note agruma s naglaskom na limetu. U ustima je sasvim suhog i osvježavajućeg okusa, jednako slojevitog kao i mirisa. Prije svega je voćan i odiše svježinom, a potom dolaze sočnost i atraktivna voćna nota na finišu. Vitkog do srednje punog je tijela te dugačkog, osvježavajućeg i sočnog retrookusa.

BENVENUTI CALDIEROSSO

15,51 
Vino je tamnije crveno ljubičaste boje. Bogato je i živo, ugodno naglašene svježine, zrelih i mekših tanina. Glavne odlike okusa su uravnotežene kiseline, elegancija na nepcu, zrelost voća i dugačko trajanje okusa, a mirisa slojevitost aroma poput crnog bobičastog voća pomiješanog s notama crne višnje, zrele šljive, cedrovine i duhana. Izvrsne je ravnoteže između zrelosti i sočnosti, punoće i elegancije, i dovoljno je šarmantnog karaktera da ga se može piti svaki dan uz obiteljski ručak, a istovremeno je primjeren i posebnim prilikama.

BENVENUTI CORONA GRANDE

19,96 
Vino je duboke i tamnije zlatne boje. Iznimno aromatično na nosu, vrlo slatko i živo u ustima. Sjajnog balansa između slatkoće i kiselina. Blend je malvazije koja daje tijelo, muškata bijelog koji daje aromu i ulovine koja naglašava živost. Miriši intenzivno i bogato, na muškatne arome pomiješane sa suhim grožđicama, suhim marelicama i džemom od breskve. Okus je vrlo sladak i gust, koncentriran, posjeduje i živost i slast, vrlo dugo trajanje te po ispijanju neodoljivo zaziva novi gutljaj. Radi se o jednoj od najbogatijih berbi ove etikete po količini sladora, a krasi je i punoća okusa koji osim što je sladak je i ugodno topao i mekan, s obiljem slasti na retrookusu.

BENVENUTI MALVAZIJA

14,02 
Malvazija je temeljno vino vinarije Benvenuti kojem posvećuju najviše pažnje i kod kojeg uvijek teže postići ravnotežu između svježine, to jest osvježavajućeg karaktera, te strukture i postojanosti. Stoga malvaziju s jedne strane krasi voćnost tipična za malvazije svježeg tipa, a istovremeno ima mineralnost, dubinu i potencijal za čuvanje. U idealnu formu obično ulazi godinu dana nakon berbe i u toj kondiciji ostaje od tri do pet godina. Okus obilježava ugodna mineralnost, srednje tijelo, dubina i dugačko trajanje

BENVENUTI MALVAZIJA LIVIO

20,70 
Žive i dublje žućkasto zelenkaste boje. Intenzivnog i slojevitog mirisa u koji odiše aromama zrelog koštunjičavog voća, ponajviše breskve koja dominira, a zatim nešto kruške u pozadini, pa na bijeli papar i druge nježne začinske note. Okus obilježavaju punije tijelo, sortna svježina i brideća mineralnost. U ustima djeluje raskošno i intenzivno, s dubinom i poticajnim kiselinama, pomalo je zaobljeno na sredini, dugačkog i slanog finiša. Potencijala za čuvanje i dodatni razvoj od pet do deset godina od berbe

BENVENUTI MUŠKAT SAN SALVATORE

41,93 
Desertni muškat koji je toliko sladak i gust da će s lakoćom podnijeti i društvo kolača. Iako, puno je bolje spariti ga s nekim aromatičnim tvrdim kozjim sirom ili sirom s plemenitom plijesni. Miriši na sušene marelice, kandirane citruse poput mandarina i limuna, pa med, suho cvijeće i na kraju na džem od naranče. Duboke je zlatne boje, tamnije nijanse koja pomalo naginje jantarnoj. Okus je vrlo sladak, gust i intenzivan, bez težine, blagog alkohola, lijepog balansa između slatkoće i kiselosti i iznimno dugog trajanja. Čuvati ga se može još najmanje više desetljeća, a za petnaest do dvadeset godina od berbe će pokazati svoje najraskošnije lice.

BENVENUTI SANTA ELISABETA

49,05 
Tamne i neprozirne rubinsko crvene s ljubičastim refleksom. Iznimno slojevitog i bogatog mirisa s zrelom višnjom maraskom kao vodećom aromom te nizom drugih nota poput zrele kupine, tamne čokolade i brojnih začinskih primjesa, kao i s dodirom herbalnosti i sušenih višanja na samom kraju. U ustima je prvi dojam visoka koncentracija koju uravnotežuje svojevrsna sortna elegancija, a zatim dolaze punoća i dubina. Teranovski velikodušne kiseline daju balans zrelosti voća i koncentraciji. Sredinu obilježava krepkoća te čvrsti i zreli tanini, a finiš zrelo voće pomiješano sa začinskim notama. Okus je iznimno postojan, živ, bogat, s potencijalom za dugogodišnje čuvanje. Prozračiti u dekanteru sat prije konzumacije.

BENVENUTI TERAN LIVIO

25,90 
Teran Livio Benvenuti esencija je motovunskog terroira, vino koje nastaje pažljivom kupažom vina s više pozicija, sve u svrhu da se iz godine u godinu očuva kvalitativni kontinuitet i autentični stilski izričaj karakterističan za motovunske terane. Nasljednik je nekadašnje linije Anno Domini i ključno crno vino naše vinarije. Za njega se odvaja grožđe iz naših najboljih vinograda, čeka se idealna zrelost i po vinifikaciji stavlja na odležavanje nekoliko godina, dijelom u drvenim bačvama, dijelom u bocama. Kada stigne na tržište Teran Livio Benvenuti je u pravilu zaokruženo vino punog tijela, sa živom kiselinskom kičmom, kolekcionarske vrijednosti i potencijalom za dugogodišnje čuvanje.