Iako se tek nedavno pojavljuje na tržištu Vinarija Birin ima dugu povijest. Generacijama se u obitelji Birin obrađivala zemlja s mediteranskim kulturama (maslina, smokva, vinova loza i višnja). Površine koje su obrađivane najviše su obuhvaćali vinogradi iz kojih je godinama dolazila kvalitetna sirovina. Najveći problem je bio što se iz tog grožđa vinari nisu izvlačili maksimalni potencijal, pa su vina često bila prosječna, rijetko kad izvrsna. Posljednjih 15 godina podižu kvalitetu vina koristeći stečena znanja i moderniju tehnologiju kako u podrumarstvu tako i u vinogradardstvu.

U vinogradima obitelji Birin uzgajaju se autohtone sorte Vodičkog kraja: Debit I Maraština od bijelih, Plavina, Lasin I babić od crnih sorti.

Prikazuje se svih 4 rezultata

BIRIN BABIĆ

15,07 
Žive i dublje žućkasto zelenkaste boje. Intenzivnog i slojevitog mirisa u koji odiše aromama zrelog koštunjičavog voća, ponajviše breskve koja dominira, a zatim nešto kruške u pozadini, pa na bijeli papar i druge nježne začinske note. Okus obilježavaju punije tijelo, sortna svježina i brideća mineralnost. U ustima djeluje raskošno i intenzivno, s dubinom i poticajnim kiselinama, pomalo je zaobljeno na sredini, dugačkog i slanog finiša. Potencijala za čuvanje i dodatni razvoj od pet do deset godina od berbe

BIRIN DEBIT

10,07 
Debit, lepršavo vino slamnsto žute boje srednjeg tijela i inteziteta, na nosu je cvijetno i herbalno uz srednju vočnost u ustima mineralno uz određenu slanost, ponekad na kraju i uz blagu biterost, nenametljivo a opet primamljivo.

BIRIN MARAŠTINA

13,20 
Maraština, vino punijeg tijela, kompleksnije arome, ostavlja dojam ozbiljnog vina koje ima dobar potencijal za starenje. Nos pun voća ,ponekad prisutna i mineralnost što ovisi i o terenu na kojem se uzgaja. Vino koje traži ozbiljniju hranu.

BIRIN ROSE

11,01 
Rose dobiven od 3 autohtone sorte Plavina, Lasin, Babić. Plavina daje okosnicu s određenom kiselinom, Lasin daje aromatski doprinos i nježnost dok Babić daje dozu ozbiljnosti i punoće. Odlikuje svijetlo rozom bojom te bogatim voćnim aromama i cvijetnim mirisima.