Destileriju Cointreau osnovali su 1849. Adolphe Cointreau, slastičar, i njegov brat Édouard-Jean Cointreau. Njihov prvi uspjeh bio je s likerom od višnje Guignolet, ali također su uspjeli kada su pomiješali slatku i gorku narančinu koru i čisti alkohol iz šećerne repe. Prve boce Cointreaua prodane su 1875. Procjenjuje se da se svake godine proda 13 milijuna boca u više od 150 zemalja. Devedeset posto proizvodnje se izvozi. Cointreau & Cie SA bio je u obiteljskom vlasništvu do 1990. godine, kada se spojio s Rémy Martinom i formirao Rémy Cointreau, sada dioničku tvrtku.Metode proizvodnje i receptura su obiteljska tajna, ali se nude javni obilasci objekta. Fotografija je ograničena u mnogim područjima kako bi se proizvodni proces zaštitio od kopiranja.

Prikazuje se jedan rezultat

COINTREAU 0.7l

24,84 
Cointreau liker je premium triple-sec liker sa intezivnim okusom naranče, koji se proizvodi u Francuskoj. Poznat po svojoj svježoj i voćnoj aromi, Cointreau je stvoren od mješavine narančinih kora i drugih biljnih sastojaka, što rezultira bogatim i kompleksnim okusom. Ovaj liker karakterizira uravnotežen spoj slatkoće i gorčine, s blagim citrusnim notama i svježinom koja se ističe. Arome naranče i drugog voća oživljavaju nepce i pružaju osvježavajuće iskustvo svakom gutljaju.