Dom Pierre Pérignon, francuski benediktinski redovnik, iznio je svoju viziju “stvoriti najbolje vino na svijetu” kada je 1668. godine preuzeo vinski podrum kod Benedictine Abbey od Hautvillers. Dom Pérignon posvetio je više od 40 godina ovoj misiji. Tijekom tog vremena postao je poznat kao “otac šampanjca” jer je postavio temeljna pravila za tradicionalnu metodu proizvodnje šampanjca. Omiljeno vino Kralja Sunca Luja XIV. Dom Pérignon je svoje vino usporedio sa “zvijezdama koje piju”.

Svaki Dom Pérignon pravi je čin stvaranja, napravljen samo od najboljeg grožđa.
Dom Pérignon je uvijek vintage šampanjac, što znači da se ne radi u slabim godinama, a svo grožđe od kojeg se radi vino ubrano je iste godine te predstavlja skladnu ravnotežu između prirode godine i potpisa Dom Pérignona.

Prikazuje se jedan rezultat

Dom Pérignon Blanc 2013 0.75l

Original price was: 280,48 €.Current price is: 280,48 €.

Dom Pérignon, jedan od najcjenjenijih svjetskih šampanjaca, poznat je po svojoj eleganciji, kompleksnosti i pjenušavosti.

Svaka berba Dom Pérignona je mješavina Chardonnaya i Pinot Noira, što rezultira vinom koje je istovremeno bogato i profinjeno. Dulji proces odležavanja na talogu doprinosi njegovoj dubini, kompleksnosti i prepoznatljivoj kremastoj teksturi. Dom Pérignon 2013 ima svijetlu slamnato žutu boju sa zlatnim odsjajima. Nježni nos razvija se u slojevima boje. Zelena od eukaliptusa, metvice i vetivera, žuto-narančasta od šljive mirabelle, marelice i cvijeta naranče, smeđa od papra, kardamoma i štapića sladića, i na kraju srebrnasto slane i prepečene nijanse. Osjećaj u ustima je elegantan, izražavajući raskošnu jednostavnost i preciznost.Profinjena i svilenkasta podloga postaje izraženija u srcu. Završetkom dominira slanost koja ostavlja dubok osjećaj postojanosti.
2013. godina, nakon hladne, vlažne zime, proljeće je bilo sivo, dosta svježe i izrazito kišovito. Trsovi su počeli pupati oko dva tjedna kasnije od prosjeka za desetljeće, a kašnjenje je trajalo sve do berbe. Vruće i suho ljeto bilo je najsunčanije zabilježeno u regiji Champagne, što se pokazalo osobito korisnim za kvalitetu grožđa.