Four Roses je sedmi najpopularniji brend bourbon viskija na svijetu i drugi najpopularniji brend u Japanu iza Jim Beama. Destilerija Four Roses nalazi se u Lawrenceburgu u Kentuckyju i proizvodi 16 marki, etiketa i varijacija Bourbona.  Four Roses je u vlasništvu Kirin Brewing Company sa sjedištem u Tokiju, Japan.Povijest destilerije Four Roses počinje time kako je tvrtka pronašla svoje ime. Osnivač tvrtke, Paul Jones, Jr., rođen je 1840. u Lynchburgu, Virginia, u vrlo imućnoj obitelji. Priča se da je “bila to ljubav na prvi pogled” i da je Paul brzo pao preko ušiju. Bilo je to u Atlanti u Georgiji prije građanskog rata otprilike 1860. Prvog proljeća, samo nekoliko mjeseci nakon susreta s južnjačkom ljepoticom, Atlanta je priređivala svoj godišnji veliki bal na kojem su sudjelovali svi članovi višeg društva.  Kao što je bio običaj u to vrijeme, Jones joj je osobnim prijevoznikom poslao bračnu ponudu pismenim putem. U višem su društvu za komunikaciju koristili viktorijansku tradiciju koju su nazivali “cvjetnim jezikom”. U pismu je napisao: “Kad se pojaviš na balu, ako nosiš koržaž s tri ruže, smatrat ću to odbijanjem moje ponude. Ali ako nosiš koržaž s četiri ruže, to će jasno pokazati tvoje namjeru da prihvati moju bračnu ponudu.” Nakon više od sat vremena mučnog čekanja, pojavila se noseći četiri crvene ruže. Bio je toliko sretan da je odlučio primijeniti istu strast koju je imao prema njoj u svoj zanat i nazvao je svoj novi viski po ovoj neizbrisivoj prigodi. Tako je nastao naziv “Četiri ruže”.

Prikazuje se jedan rezultat

FOUR ROSES

31,64 
Four Roses Yellow Label Bourbon je Kentucky Straight Bourbon poznat po svom glatkom karakteru i uravnoteženom profilu okusa. Ovaj nadaleko popularan bourbon je mješavina čistih burbona, od kojih je svaki sazrijevao najmanje pet godina u pougljenjenim bačvama od američkog hrasta. Rezultat je složeno, ali pristupačno žestoko piće, savršeno za ispijanje u čistom obliku, na kamenu ili u klasičnim koktelima. Four Roses Yellow Label otkriva svijetlu jantarnu boju koja nagovještava vrijeme provedeno u sazrijevanju u hrastovim bačvama. Dok približavate čašu, prvi dojam je svježine. Istaknute su citrusne note kore limuna i limete, popraćene suptilnom notom mente. Ova citrusna živost uravnotežena je toplijim aromama meda, vanilije i začina za pečenje. Dašak hrastovine naglašava cjelokupnu kompleksnost, nagovještavajući odležani karakter burbona.