Vinarija Galić je suvremena vinarija za preradu grožđa kojoj je glavni cilj proizvodnja visokokvalitenih vina. Vlasnik vinarije je Josip Galić, a trenutačno posjeduje 60 hektara vlastitih vinograda, a na kojima se može proizvesti i do 330.000 litara vina godišnje. Iako je vinarija iz Kutjeva, vlasnik je kontinuirano investirao u druga područja Hrvatske koja su pogodna za proizvodnju kvalitetnih vina, a sve sa svrhom izražavanja svoje strasti prema vinogradarstvu kroz traženje i najmanjeg prostora za poboljšanje već postojećih vrhunskih vina

Prikazuje se svih 12 rezultata

EGO BABIĆ FJAKA

21,20 
Lijepe rubin crvene boje s ljubičastim refleksijama i ugodne voćnosti od kojih naročito dominiraju tamna trešnja i maraska, uz ponešto herbalnih nota u pozadini. Ugodno naglašene kiseline karakteristične za babić te lijepo uklopljeni tanini, daju živost ovom vinu, koje ne umara i poziva na čašu više

EGO POŠIP BY SLAVEN JELIČIĆ

14,94 
Pošip Ego, uspijeva pomiriti naizgled nepomirljivo; svježinu mladog, ljetnog, voćnog vina i sortnost pošipa. Ovo ga ujedno čini podjednako uspješnim uz hranu i bez hrane. Zrelo koštunjičavo voće s pošipovim pečatom ”zgnječene ljubičice” uz zrele citrusne arome i osvježavajuće kiseline.

GALIĆ BIJELO 9

16,70 
Posebno selekcionirano i odnjegovano vino od grožđa s naših najboljih položaja uz redukciju prinosa na 1 kg po trsu. Fermentacija ovoga velikog bijelog vina odvijala se u bačvama od 225 l i 500 l izrađenih od slavonskog i francuskog hrasta te slavonskog bagrema. Vino je odležavalo na finom talogu metodom sur lie devet mjeseci.

GALIĆ CHARDONNAY

14,94 
Chardonnay puna i bogata, ali ujedno i mekana okusa. Diskretne voćne arome marelice i breskve poniru u kompleksnost izrazito bogate arome korice svježeg kruha, maslaca i orašastih plodova. Vino je fermentiralo i odležavalo devet mjeseci u hrastovim bačvama na finom talogu – metodom sur lie.

GALIĆ CRNO 1/1

5,48 
Vrlo dobra vrijednost za novac u pitkoj, laganoj kupaži cabernet sauvignona i merlota. U vinu se lako prepoznaju sortne odlike ovih dviju vrsta u aromama tamnog i crvenog voća. Bez oporosti i trpkosti, svježe ali mekih tanina, ovo je jedno od omiljenih stolnih vina mnogih restorana.

GALIĆ CRNO 9

19,94 
Vino duboke tamnocrvene boje obilježava izražen i vrlo ugodan miris crnog ribiza i suhih šljiva koji se otvara kroz profinjene začinske arome crnog papra, cedrovine i muškatnog oraščića. Okus je masivan, snažan, blago pikantan, ali istovremeno iznimno slastan uz dugi završetak. Vino je odležavalo 24 mjeseca u barrique bačvama, ima veliki potencijal za odležavanje i može se čuvati više od 15 godina.

GALIĆ G-TOČKA BIJELA

6,19 
nježne arome zelenih jabuka isprepliću se aromama vinogradarske breskve i kamilice. Zaokruženog i zavodljivog tijela sa ugodnim I osvježavajućim kiselinama.

GALIĆ G-TOČKA CRNA

7,45 
Vino lijepe crvene boje, tipičnih sortnih mirisa crnog i crvenog voća sa dozom herbalnog karaktera. Elegantno tijelo s baršunastim i podatnim taninima čini ovo vino idealnim partnerom za svaki dan.

GALIĆ GRAŠEVINA

10,57 
Lijepe i nježne voćne arome ananasa, zelene jabuke i vinogradarske breskve praćene mirodijskim aromama kamilice i suhog cvijeća čine karakterističan miris terroira kutjevačkog vinogorja. Okus je elegantan s fino ugođenim kiselinama i lijepim završetkom, što čini ovo vino izuzetno pitkim. Grožđe je hladno macerirano od 18 do 24 sata. Vino je fermentiralo i odležavalo u spremnicima od inoksa. 33% vina je fermentiralo s prirodnim kvascima i odležavalo na talogu metodom sur lie.

GALIĆ GRAŠEVINA 1/1

5,48 
Osnovna Galić Graševina je lagana, svježa i voćna - jedna od najtraženijih graševina za gemište i općenito jedna od boljih s obzirom na cijenu.

GALIĆ ROSE

12,44 
Nježna i zavodljiva ružičasta boja lososa najavljuje svježinu i lijepu voćnost u kojoj se isprepliću arome maline, jagode te dodir citrusnih tonova. Izvanredan mineralni karakter s hrskavim kiselinama lijepo se uklapa u eleganciju vina.

GALIĆ SAUVIGNON

12,82 
Sauvignon blanc tipičnog stila Starog svijeta oplemenjen mineralnim karakterom i svježinom hrskavih kiselina. Intenzivne i bogate voćne arome bazge, dinje i ogrozda isprepliću se s herbalnim aromama paprike, šparoge, limunske trave i završnim dodirom citrusa. Grožđe je hladno macerirano 18 – 24 sata. Vino je fermentiralo i odležavalo u spremnicima od inoksa. 9% vina je fermentiralo u hrastovim bačvama i odležavalo na talogu metodom sur lie.