Destileriju konjaka Hennessy utemeljio je irski jakobitski vojni časnik Richard Hennessy 1765. godine, koji je služio u vojsci Luja XV. Povukao se u regiju Cognac i počeo destilirati i izvoziti brendije, najprije u Britaniju i svoju rodnu Irsku, a zatim u Sjedinjene Države. Godine 1813. sin Richarda Hennessyja, James Hennessy, tvrtki je dao trgovačko ime, Jas Hennessy & Co. Hennessy je 1840-ih postao vodeći svjetski izvoznik brendija, status koji nikada nije izgubio. Do 1860. predstavljao je jednu od svake četiri boce konjaka prodane u inozemstvu. Hennessy je također pokrenuo nekoliko konvencija koje se danas koriste u industriji konjaka. Bila je to jedna od prvih marki koja je prodavala boce, a ne bačve konjaka, proces koji joj je pomogao da preživi veliku francusku propast vina sredinom devetnaestog stoljeća. To je također bila prva kuća konjaka koja je koristila ocjene zvjezdicama, a ocjene V.S.O.P. i XO, koje danas koristi većina drugih proizvođača konjaka. Hennessy je danas jedna od najpoznatijih kuća konjaka, uz Martell, Courvoisier i Rémy Martin, koje zajedno proizvode oko 45% svjetskog konjaka. Hennessy godišnje proda oko 102 milijuna boca svojih konjaka, što ga čini najvećim svjetskim proizvođačem konjaka.

Prikazuje se svih 3 rezultata

HENNESSY V.S.O.P.

69,54 
Od 1765. Maison Hennessy je usavršio umjetnost pravljenja konjaka, tradiciju koju je ovjekovječilo osam generacija majstora blendera. Nasljeđe kulturne otvorenosti omogućuje Maison Hennessyju da zablista diljem svijeta, gdje god se dijele njegovi slavni konjaci. Godine 1817. James Hennessy stvorio je jedinstvenu mješavinu za budućeg engleskog kralja Georgea IV. Iz susreta ova dva vizionara rođen je prvi Hennessy “Very Superior Old Pale,” danas poznat kao Hennessy V.S.O.P. Savoir-faire Maison Hennessy u potpunosti je izražen u ovom uravnoteženom konjaku: izbor eaux-de-vie, odležavanje i asemblaž. Konjak izvanredne konzistencije i vitalnosti, Hennessy V.S.O.P prenosi sav savoir-faire Hennessy majstora blendera koji su osigurali kontinuirani uspjeh ove harmonične kombinacije već 200 godina.

HENNESSY VS COGNAC

50,24 
Hennessy VS, najpopularniji konjak na svijetu, nudi živahan uvod u zadivljujući svijet ove francuske rakije. Ovaj detaljni vodič za kušanje istražuje bit Hennessy VS, vodeći vas kroz njegov karakter, arome, okuse i idealne prijedloge za posluživanje. Hennessy, ime koje je sinonim za izvrsnost konjaka, stvara VS izraz s preciznom pažnjom. To je mješavina Eaux-de-Vie (eaux-de-vie na francuskom znači "vode života"), koja je sazrijevala najmanje dvije godine u bačvama od francuskog hrasta. Ovaj proces starenja prožima duh svojom prepoznatljivom složenošću.

HENNESSY XO COGNAC

279,30 
Za poznavatelje konjaka, Hennessy X.O predstavlja vrhunsko alkoholno piće. Ova izvrsna mješavina, izrađena uz stručnost koja se prenosi generacijama, dokaz je Hennessyjevog bogatog naslijeđa i nepokolebljive predanosti kvaliteti. Priča o Hennessy X.O počinje 1870. godine. Maurice Hennessy, vođen željom da stvori konjak bez premca, rezervirao je posebnu mješavinu za svoje najbliže prijatelje i obitelj. Ova iznimna kreacija, prikladno nazvana "Extra Old", postigla je trenutni uspjeh, osvojivši nepce svojom dubinom i složenošću. Danas Hennessy X.O zadržava svoj izvorni karakter, ostajući bezvremenska ikona unutar portfelja Maison Hennessy.