Jim Beam je američka marka bourbon viskija koju proizvodi Beam Suntory u Clermontu, Kentucky. Jedna je od najprodavanijih marki burbona na svijetu. Od 1795. godine (prekinute prohibicijom), sedam generacija obitelji Beam uključeno je u proizvodnju viskija za tvrtku koja proizvodi brend. Ime robne marke postalo je “Jim Beam” 1943. u čast Jamesa B. Beama, koji je obnovio posao nakon završetka prohibicije. Prethodno proizvodila obitelj Beam, a kasnije u vlasništvu holding kompanije Fortune Brands, marku je 2014. kupio Suntory Holdings.

Prikazuje se svih 2 rezultata

JIM BEAM 0.7l

14,90 
Više od 200 godina, Jim Beam White Label Bourbon bio je kamen temeljac američke scene viskija. Ovaj Kentucky Straight Bourbon viski dokaz je tradicije, nudi uglađen, pristupačan profil okusa koji se sviđa i ljubiteljima burbona i novopridošlicama. Napravljen s visokim udjelom zrna raži, bourbon se destilira na niskim temperaturama prije nego što četiri godine sazrijeva u novim pougljenjenim hrastovim bačvama. Ovaj proces starenja prožima duh prepoznatljivim karakteristikama bourbona – vanilije, karamele i hrasta – dok utjecaj raži dodaje dašak začina za dobro zaokružen profil okusa. Nježne note vanilije i karamele dolaze u prvi plan, nagovještavajući burbonsko vrijeme provedeno u pougljenjenoj hrastovoj bačvi. Kako ulazite dublje, pojavljuje se suptilna pikantnost koju donosi zrno raži u kaši. Naznake prženih orašastih plodova i začina za pečenje poput cimeta također mogu biti prisutni, dodajući složenost buketa.

JIM BEAM 1l

22,26 
Više od 200 godina, Jim Beam White Label Bourbon bio je kamen temeljac američke scene viskija. Ovaj Kentucky Straight Bourbon viski dokaz je tradicije, nudi uglađen, pristupačan profil okusa koji se sviđa i ljubiteljima burbona i novopridošlicama. Napravljen s visokim udjelom zrna raži, bourbon se destilira na niskim temperaturama prije nego što četiri godine sazrijeva u novim pougljenjenim hrastovim bačvama. Ovaj proces starenja prožima duh prepoznatljivim karakteristikama bourbona – vanilije, karamele i hrasta – dok utjecaj raži dodaje dašak začina za dobro zaokružen profil okusa. Nježne note vanilije i karamele dolaze u prvi plan, nagovještavajući burbonsko vrijeme provedeno u pougljenjenoj hrastovoj bačvi. Kako ulazite dublje, pojavljuje se suptilna pikantnost koju donosi zrno raži u kaši. Naznake prženih orašastih plodova i začina za pečenje poput cimeta također mogu biti prisutni, dodajući složenost buketa.