Prikazuje se svih 5 rezultata

KORAK BRUT NATURE

28,00 
Pjenušac KORAK Brut Nature pas dosé čist je i precizan. To je apsolutno suho pjenušavo vino, bez dodavanja „likera d´expédition“ ili dosage likere. Brut nature sastoji se od 100% chardonnaya, koji dozrijeva u boci 48 mjeseci ili 4 godine na vlastitim kvascima. Sadrži samo prirodni preostali šećer vina u količini manjoj od 2 g po boci. Također, upotreba apsolutnog minimuma ili nikakvog sumpora daje vinu slobodu da se izrazi. Korak vinarija započela je s proizvodnjom pjenušca u 2013. primjenjujući tradicionalnu metodu champenoze. Strategija u proizvodnji pjenušava vina je da se sami dovedu do njihove najbolje verzije uz što manje intervencije, izbjegavajući bilo kakve umjetne dodatke kako bi se ubrzao proces. Zbog toga su Korak pjenušava vina posebno suha, mineralna i svježa.

KORAK CHARDONNAY SUR LIE

25,01 
Korak Chardonnay Sur Lie elegantno je vino sa svilenkastom teksturom i nježnim tostiranim notama. Nad dimnim mirisima dominiraju delikatni lješnjaci, pistacijo, bez maskiranja cvjetnih aroma, zrelih dinja i smokve, kao i note kruha i maslaca. Okusi zrelih jabuka i dinja obogaćeni su orašastim aromama. Odležavanjem na vlastitim kvascima vino dobiva ukusnu dubinu i kremastu teksturu. Ovaj Chardonnay starjet će dostojanstveno najmanje 10 do 20 godina.

KORAK PINOT CRNI

21,19 
Ovo suho vino vodi s aromama ispunjenim sofisticiranošću, raznolikošći, složenosti i zadovoljstvom koja je nepogrešivo Korak Pinot crni. Njegove šumske tamne voćne note s dozom trešanja i suhog cvijeća dominantni su markeri. Pinot crni jedna je od najkompleksnijih i najzahtjevnijih sorti na svijetu, a u vinariji Korak zauzima prvo mjesto kod crvenih vina. Uobičajeni period maceracije je 4 tjedna, a fermetacija i dozrijevanje odvija se u malim barrique bačvicama. Sazrijevanje u francuskom hrastu na finom talogu traje 12 mjeseci, a konačno odležavanje odvija se u velikim drvenim bačvama 12 mjeseci i još godinu dana u boci prije nego što izađe na tržište. Korak Pinot crni sorta je koja očarava sa svojim aromatičnim nosom i profinjenim nepcem.

KORAK SAUVIGNON KAMENICE

23,87 
Velika pažnja posvećena je izražavanju stila vinarije u ovom vinu. Sauvignona blanc koji se rađa na ovom položaju u potpunosti predstavlja terroir, a vapnenasto tlo koje nije tipično za Pleševicu, daje ovom vinu dodatnu mineralnost. Grožđe je odabrano, sortirano i lagano prešano nakon kratke maceracije. Fermentacija se odvijala u kombinaciji barrique bačvica i velikih drvenih bačava, dok je na finom talogu vino provelo 12 mjeseci u velikim starim hrastovim bačvama iz 1935. godine, nakon čega je punjeno u boce bez filtracije. Sauvignon kamenice elegantno je vino srednje žute boje s primamljivim nosom, ispunjeno dimom, zelenim, biljnim aromama i naglašenom mineralnošću. Nepce je punog tijela, dobro zaobljeno s istaknutom teksturom i dobro uravnoteženom kiselošću. Svježi i čisti okus bijele breskve i marakuje obuzimaju usta s dugotrajnim i bogatim završetkom.

KORAK SYRAH

23,00 
Korak Syrah Križevac je svježe, suho, crno vino, voćno začinske stilistike. Ostali ugodni okusi rezultat su spontane malolaktičke fermentacije, kojom se gruba jabučna kiselina pretvara u ugodnu mliječnu, te dvogodišnjeg odležavanja u drvenim bačvama. Godinu je dana u malim bačvama, ali ne novim, pa godinu dana u velikoj Bogat, dozrio, sočan Syrah prepun crnog papra, tamnog voća i ljubičica, mekanih i sitnih tanina.