Destileriju su 1810. godine osnovala braća Donald i Alexander Johnston na mjestu koje je izvorno bilo obiteljsko imanje u malom zaljevu na najjužnijem dijelu otoka Islay. Njegov jedinstveni okus djelomično dolazi od blizine obale i visokog sadržaja mahovine u tresetu, koji se prerađuje u vlastitom podnom sladu destilerije. Laphroaig je bio u vlasništvu članova obitelji Johnston do 1954. Godine 1847., suosnivač Donald Johnston umro je u dramatičnim okolnostima – nakon što je pao u vreli kotao zagorenog piva. Sljedeće desetljeće tvrtku je vodio Walter Graham, direktor susjedne destilerije Lagavulin. Laphroaig se vratio u ruke obitelji Johnston 1857. kada je Donaldov sin Dugald preuzeo vlasništvo.

Prikazuje se jedan rezultat

LAPHROAIG 0.7l

60,63 
Laphroaig 10 je definitivni Islay peated single malt, destiliran slijedeći tradiciju koju su tijekom posljednjih 200 godina postavili strastveni majstori destilerije. To je glavna namirnica za znalce i tresetni obred prijelaza. ​Njegov jedinstveni profil okusa proizlazi iz ječmenog slada koji se prvo hladno dimi na tresetnim vatrama, kao u samo nekoliko destilerija. Zrno se zatim suši na tim istim vatrama i baca na našu sladovinu okrenutu prema moru. Sljedećih 10 godina provodi u bivšim bačvama burbona. Zato što je potrebno cijelo desetljeće za stvaranje našeg viskija punog tijela starog 10 godina s odvažnim okusom dima, notama slane morske trave i dugotrajnom slatkoćom.​ ​ Pijuckajte čist ili s ledom. U svakom slučaju, privući će vas njegov suštinski šarm Islay.​