U selu Plastovo, na samo pet kilometara od Skradina, smjestila se mala vinarija obitelji Sladić koja već generacijama uzgaja četiri lokalne sorte vinove loze- Debit, Maraštinu, Plavinu i Lasinu. Kako se tradicija prenosi s koljena na koljeno, mlađi Ivan i njegov stariji brat Marko naslijeđe su uveli u novo tisućljeće. Sladićeva vina imaju izraženu punoću okusa, pitka su i krasi ih delikatni buke.

Prikazuje se svih 6 rezultata

MARKO SLADIĆ DEBIT

11,70 
Vino je bistre, zelenkasto žućkaste boje, koje odaje svježinu i ugodan reskast opip. Nježna aroma asocira na svježu kamilicu i budi voćne senzacije prezrelih marelica.

MARKO SLADIĆ DEORUM

30,44 
Prošek je tradicionalno hrvatsko desertno vino. Da bi se postigao karakterističan slatki okus, grožđe se suši prije prerade, što koncentrira šećer i arome. Nakon toga, grožđe se fermentira, a proces fermentacije se često prekida kako bi se zadržala određena količina neprovrelog šećera, što rezultira slatkim okusom. Prošek se često stari u drvenim bačvama, gdje razvija složene arome i karakteristike. Ovo vino obično ima bogatu, punu teksturu s notama meda, sušenog voća i začina te se često poslužuje kao desertno vino uz kolače, čokoladne poslastice ili sireve poput Roqueforta ili Gorgonzole.

MARKO SLADIĆ MARAŠTINA

13,32 
Veoma otmjeno i plemenito vino, slamnato žute boje, naglašene voćnosti koja podsjeća na zrelo voće praćeno tragovima mirisa meda i lješnjaka. Suhog je izrazito punog i zaobljenog okusa, jako duga i ugodnog završetka

MARKO SLADIĆ PLAVINA

11,70 
Vino umjerenih mirisa voćnih aroma bobičastog voća (miris voćne arome višanja i kupine) i marmelade, a potom do izražaja dolaze arome prosušenog bilja. Okus je svjež i živahan, razigranih kiselina i nježnih tanina.

MARKO SLADIĆ ROSE

11,70 
Plavina rose, skladno elegantno vino krasi ga intezivan miris jagoda koji se miješa sa ružinim laticama. Slatko - kiseli balans u after tasteu.

MARKO SLADIĆ ŠIBENSKA CURA

13,32 
Veoma otmjeno i plemenito vino, slamnato žute boje, naglašene voćnosti koja podsjeća na zrelo voće praćeno tragovima mirisa meda i lješnjaka. Suhog je izrazito punog i zaobljenog okusa, jako duga i ugodnog završetka. Vino je odležano u drvenim bačvama.