Martell je kuća za proizvodnju konjaka koju je 1715. godine osnovao Jean Martell. To je najstarija od “velike četiri” kuće konjaka (ostale su Hennessy, Rémy Martin i Courvoisier), koje zajedno proizvode većinu svjetskog konjaka. Nekada u vlasništvu carstva alkoholnih pića Seagram, sada je dio podružnice Martell Mumm Perrier-Jouët (MMPJ) francuskog konglomerata vina i alkoholnih pića Pernod Ricard. Martellov vodeći konjak Cordon Bleu, predstavljen 1912., godinama je bio najprodavaniji vrhunski konjak na svijetu.Do 2015. Martell je proizvodio oko 14 milijuna boca svojih konjaka godišnje, što ga je činilo drugim najvećim svjetskim proizvođačem konjaka iza Hennessyja.

Prikazuje se svih 3 rezultata

MARTELL VS COGNAC

38,67 
Martell VS, živahni i izrazito pitki konjak, nudi divnu ulaznu točku u svijet ovog prestižnog francuskog alkoholnog pića. Proizveden od strane najstarije od velikih kuća za proizvodnju konjaka, Martell, ova oznaka VS (Very Special) može se pohvaliti bogatim naslijeđem i profilom okusa koji je istovremeno pristupačan i zadivljujući.

MARTELL VSOP COGNAC

55,87 
Jedan od posljednjih konjaka poznate kuće Martell, jedne od najstarijih na svijetu u kojoj se od 1715. godine stvaraju izvrsni konjaci bazirani na dvostrukoj destilaciji. U procesu dvostruke destilacije koriste se tradicionalne metode koje pomažu ekstrahirati svu esenciju žestokih pića. Martell VS Single Distillery odležava samo dvije godine u hrastovim bačvama. Zahvaljujući proceduri kroz koju prolazi, dobiva se konjak svijetle zlatne boje, intenzivnog mirisa šljive, marelice i kandiranog limuna koji u ustima postaje ukusna i glatka smjesa.

MARTELL XO COGNAC

205,50 
Uzoran konjak u kojem se ogleda majstorstvo kuće Martell u umjetnosti spajanja nijansi konjaka. Martell XO je gladak i strukturiran konjak predstavljen u legendarnoj zasvođenoj boci. Njegova elegancija i zaobljenost karakteristike su koje dobiva od duhova Borderiesa i terroira Grande Champagne. Oznaka XO označava da je najmlađe alkoholno piće odležalo najmanje šest godina u bačvama finog zrna. Njegov delikatan i dugotrajan okus s notama smokava i orašastih plodova čini ga okruglim i postojanim završetkom savršenim za posebne prilike.