Matusalem je tradicionalni brend ruma koji dolazi iz tropske Kube. Osnovan je 1872. godine i jedan je od najpopularnijih i najzanimljivijih brendova na svijetu. U vrijeme nastanka bio je tražena ikona u svijetu ruma. Matusalem stvara izvrsne i kvalitetne rumove s dugogodišnjom tradicijom isključivo uz pomoć lokalnog stanovništva. Destilerija Matusalem nalazi se na jugoistoku Kube u Santiago de Cuba. Drugi je najveći grad na Kubi, koji je krajem 19. stoljeća počeo ubrzano napredovati. Zato su se tamo počeli seliti poduzetnici i velike tvrtke. Iz tog su razloga vizionari Benjamin i Eduardo Camp, zajedno sa svojim partnerom Evaristom Álvarezom, odlučili osnovati tvrtku pod nazivom Matusalem. Naziv Matusalem inspiriran je biblijskim likom Metuzalemom, koji je živio 969 godina.

Prikazuje se svih 3 rezultata

MATUSALEM 15 YO

32,37 
Podrijetlom iz Dominikanske Republike, Matusalem Gran Reserva 15 Year Old Rum je super-premium alkoholno piće izrađeno imajući na umu iznimnu kvalitetu. Odležao minimalno 15 godina koristeći sustav Solera – minuciozan proces koji uključuje postupno miješanje ruma iz različitih odležanih bačvi – ovaj izraz utjelovljuje bogatu baštinu i finoću karipskog ruma. Prvi dojam je slatki začin, koji podsjeća na cimet, muškatni oraščić i klinčić. Ta se toplina isprepliće s primamljivim mirisom božićnog kolača, prepunog notama sušenog voća, grožđica i daškom ljute narančine kore. U podlozi ovih slađih elemenata leži suptilan, ali sofisticiran dodir pečene hrastovine.

MATUSALEM 23 YO

64,30 
Za pronicljive entuzijaste ruma koji žele doista iznimno iskustvo ispijanja, ne tražite dalje od Matusalem Gran Reserva 23 Year Old. Ovaj vrhunski rum, koji je pomno izradio Matusalem u Dominikanskoj Republici, utjelovljuje bogato naslijeđe i umijeće odležavanja Solere. Sa svojim složenim profilom okusa i glatkom završnicom, Matusalem Gran Reserva 23 Year Old dokaz je transformativne moći vremena i tradicije. Svoju dubinu duguje sustavu Solera, jedinstvenom procesu starenja koji se koristi na Karibima. Ova metoda uključuje niz naslaganih bačvi, od kojih svaka sadrži rum različite starosti. Mlađi rumovi postupno se uvode u najviše razine, miješajući se sa starijim, zrelijim alkoholnim pićima u nižim razinama. Tijekom vremena, ovo kontinuirano miješanje stvara skladan rum koji bilježi bit svake berbe. Iznimna kvaliteta Matusalem Gran Reserva 23 Year Old dodatno je naglašena njegovom nevjerojatno glatkom i dugotrajnom završnicom. Slatkoća ustupa mjesto suhoći ostavljajući ugodnu toplinu na nepcu. Nježne note hrastovine i kakaovca ostaju, ostavljajući trajan dojam sofisticiranosti i profinjenosti.

MATUSALEM ANEJO

21,24 
Matusalem & Co predstavlja savršen odležani rum za kombiniranje, rum dizajniran za one ljude koji ulaze u svijet ruma i žele probati nešto lako za piće, a da je u isto vrijeme ukusno. Dominikanski rum izvrsne kvalitete koji se proizvodi od mješavine najboljih odležanih rumova koji koriste ekskluzivnu metodu odležavanja u soleri. Sočan ulog Ima aromu vanilije i orašastih plodova popraćenu suptilnim i slatkim notama meda praćenih karameliziranom melasom, okus mu je prilično mekan, nježan i uravnotežen gdje se okusi orašastih plodova vide zajedno s kremastim notama.