Početkom 19. stoljeća, znatno prije ujedinjenja Italije, posebna talijanska situacija, potaknuta narodnim pobunama i političkom nestabilnošću, učinila je da je začine teško pronaći u Milanu. Unatoč kontekstu, zahvaljujući svojoj strasti i osobnoj inicijativi, mladi poduzetnik i ambiciozni travar stvorio je nešto jedinstveno u malom laboratoriju. Bilo je to 1815. godine kada je Ausano Ramazzotti napravio nekoliko eksperimenata miješajući sastojke iz cijelog svijeta poput kore talijanske slatke naranče, lincure, rabarbare, kurkume i ružmarina.

U želji da stvori piće s okusom, prilagođeno za uživanje u bilo koje doba dana, Ausano je stvorio Amaro Ramazzotti, skladnu mješavinu 33 začina, biljaka, cvijeća i voća. Recept se i danas čuva u tajnosti, s koljena na koljeno.

U 2009. Amaro Ramazzotti postigao je 10 milijuna prodanih litara. Ausanov san se ostvario: bio je to prvi talijanski biter koji je izvozio u cijeli svijet.Ramazzottijeva napetost prema inovacijama traje i danas. U 2015. brend je lansirao Aperitivo Rosato: novi svježi i lagani aperitiv, sa svojom jedinstvenom mješavinom voćnih i cvjetnih okusa.Arome hibiskusa i cvijeta naranče čine novi proizvod svestranim i prikladnim za koktele lake za piće kao što je Rosato Tonic.

Prikazuje se jedan rezultat

AMARO RAMAZZOTTI 0.7l

19,56 
Više od 200 godina, prema svojoj tajnoj drevnoj recepturi, Amaro Ramazzotti rezultat je savršene mješavine 33 biljke, začina, cvijeća i voća iz cijelog svijeta, dajući mu intenzivan i uravnotežen okus, u kojem možete uživati ​​sami ili u koktelima.