Ramazzotti
Početkom 19. stoljeća, znatno prije ujedinjenja Italije, posebna talijanska situacija, potaknuta narodnim pobunama i političkom nestabilnošću, učinila je da je začine teško pronaći u Milanu. Unatoč kontekstu, zahvaljujući svojoj strasti i osobnoj inicijativi, mladi poduzetnik i ambiciozni travar stvorio je nešto jedinstveno u malom laboratoriju. Bilo je to 1815. godine kada je Ausano Ramazzotti napravio nekoliko eksperimenata miješajući sastojke iz cijelog svijeta poput kore talijanske slatke naranče, lincure, rabarbare, kurkume i ružmarina.
U želji da stvori piće s okusom, prilagođeno za uživanje u bilo koje doba dana, Ausano je stvorio Amaro Ramazzotti, skladnu mješavinu 33 začina, biljaka, cvijeća i voća. Recept se i danas čuva u tajnosti, s koljena na koljeno.
U 2009. Amaro Ramazzotti postigao je 10 milijuna prodanih litara. Ausanov san se ostvario: bio je to prvi talijanski biter koji je izvozio u cijeli svijet.Ramazzottijeva napetost prema inovacijama traje i danas. U 2015. brend je lansirao Aperitivo Rosato: novi svježi i lagani aperitiv, sa svojom jedinstvenom mješavinom voćnih i cvjetnih okusa.Arome hibiskusa i cvijeta naranče čine novi proizvod svestranim i prikladnim za koktele lake za piće kao što je Rosato Tonic.