Ruinart
Dana 1. rujna 1729. u Reimsu, u srcu regije Champagne, Nicolas Ruinart sastavio je nacrt osnivačke povelje Maison Ruinart, stvarajući prvu svjetsku tvrtku za proizvodnju šampanjca. To je dovelo do razvoja poduzeća koje nastavlja cvjetati i napredovati gotovo tri stotine godina kasnije. Intuicija njegova ujaka, redovnika koji mu je prvi pokazao put, tako je nadahnula inicijativu koja je trebala ući u povijest.Od prestižnih cuvéea, Dom Ruinart je blanc de blancs, tj. u potpunosti napravljen od Chardonnaya, a prvi put je pušten u berbu 1959. godine. Dom Ruinart Rosé, prvi put pušten 1962., nalikuje Dom Ruinart Blanc de Blancs s dodatkom 16% vinificiranog crnog pinotaRuinartovi podrumi, nabavljeni 1768., jedni su od najvećih u regiji i galo-rimskog su podrijetla. Kao i većina podruma šampanjca, oni su proizvod drevnog rudarenja krede, a protežu se 38 metara ispod zemlje i dugi su 8 km. Kreda pomaže u održavanju konstantnih 11 Celzijevih stupnjeva u podrumima. Jame za kredu klasificirane su kao povijesni spomenik 1931. Okus Ruinarta uvelike ovisi o odležavanju u jamama za kredu: tri do četiri godine za ne-berbe, i devet do 10 godina u prosjeku za berbe Ruinarta.