Tanqueray & Co
Tanqueray je vodeći u kategoriji ginova gotovo 200 godina s nepokolebljivom pažnjom na kvalitetu. Sve je počelo 1830. godine kada je Charles Tanqueray postavio svoju destileriju Vine Street u Bloomsburyju u Londonu i počeo eksperimentirati s najboljim svjetskim botaničkim proizvodima stvarajući pritom više od 300 recepata. Rezultat je bio Charlesov izvanredni Tanqueray London Dry recept koji je od tada pomogao definirati standard za sve London Dry Ginsove.Danas se Tanqueray proizvodi u poznatoj destileriji Cameronbridge na obalama rijeke Leven u Fifeu u Škotskoj. Predvođen glavnim destilatorom Terryjem Fraserom, tim nastavlja nasljeđe Charlesa Tanqueraya, osiguravajući da se Tanquerayeva kvaliteta ističe u odnosu na sve ostale.U destileriji postoje tri velika bakrena destilatora koji se koriste za pripremu Tanqueray London Dry. Jedan datira iz vremena vladavine kralja Georgea III. i bio je u neprekidnoj upotrebi više od 250 godina – dobio je nadimak ‘Stari Tom’.BACARDIBacardi je 4. veljače osnovao Don Facundo Bacardí Massó u Santiagu de Cuba, kada je kupio malu destileriju i revolucionirao proces proizvodnje ruma kako bi stvorio glatko, lagano alkoholno piće – ono što svijet sada poznaje kao BACARDÍ® rum.Facundova žena, Doña Amalia primjećuje koloniju voćnih šišmiša koji vise na gredama destilerije i prepoznaje njihovu važnost za španjolske i kubanske domorodačke narode Taíno kao simbole dobrog zdravlja, obiteljskog jedinstva i sreće. Ona predlaže usvajanje šišmiša kao simbola BACARDÍ ruma i ubrzo su mještani počeli tražiti “el ron del murcielago” – rum od šišmiša.Facundo Bacardí Moreau (sin Don Facunda) sadi kokosovu palmu ispred nove destilerije. Od milja zvana El Coco, palma je postala simbol obitelji i tvrtke Bacardí. Izdržavši požar u destileriji, pet potresa i nebrojene uragane, El Coco je simbolizirao snagu i otpornost tvrtke Bacardi.