PLENKOVIĆ Z. GRAND SELECT

29,11 

U cijenu je uključen PDV

Zlatan Plavac Grand Select je vrhunsko vino iznimnih svojstava, tamne rubin boje, izražajna, lijepa mirisa, odlično uravnoteženih alkohola i kiselina. Zaokruženo vino punog tijela, bogate i snažne, ali elegantne, baršunaste taninske strukture. Vino izražajnih i kompleksnih aroma poput, tamnog voća, dalmatinskog bilja, duhana, drva, vanilije i papra. Impresivna i profinjena ekspresija hvarskog terroira – poput najfinije svile u čaši koja ostavlja dugotrajan, bogat okus na nepcu. Vino koje ćete dugo pamtiti. Zlatan Plavac Grand Select radi se od pažljivo probranog plavca koji raste na strmim padinama u okolici Svete Nedjelje. Ovi jedinstveni vinogradi nagiba do čak 40% okruženi su netaknutom prirodom, loza napreduje u području gdje nema industrije i gdje se ne koriste sintetička gnojiva ni pesticidi, a svi poslovi u vinogradu, uključujući i berbu, obavljaju se ručno. U svakoj berbi radi se selekcija grožđa, ali i vinograda. Biraju se najbolji dijelovi najstarijih vinograda u kojima su loze starije od 35 godina. Nakon prerade, vino odležava najmanje 2 godine u barrique bačvama od francuskog hrasta zapremine 225 l.

Težina 1 kg
Zapremnina

0.75 L

Godina

2019

Temperatura

14-18 °C

Područje

Dalmacija

Proizvođač

Sorta

Plavac mali

007-spoon-and-fork
Za uživanje nakon jela ili uz tvrde sireve, fini odrezak, pašticadu, brudet ili čak tamnu čokoladu
16 Kupaca pregledava ovaj proizvod!
SKU: 5411159902332 Kategorija:
Od 1986. godine vinarija Zlatan Otok proizvodi neka od najboljih hrvatskih vina. Smješten na otoku Hvaru, u mjestu Sv. Nedjelja, na južnom dijelu otoka. Pogled na Jadransko more. Posjeduju vinograde na otoku Hvaru, ali i na kopnu u Makarskoj i Šibeniku. Njihov pošip raste u Makarskoj ispod planine Biokovo, blizu mora. No, što je još zanimljivije, njihov plavac mali raste na strmim, južnim padinama Hvara. Njihov položaj i klima omogućuju vinaru proizvodnju bioloških vina. Sva tri ovdje predstavljena vina višestruko su nagrađivana, a njihov Plavac Grand Cru jedino je hrvatsko vino na jelovniku više Michelinovih restorana diljem svijeta, uključujući Pariz i Bordeaux.

Slični proizvodi

KORLAT MERLOT BOUTIQUE

28,44 
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa

JOHNNIE WALKER WHITE LABEL

50,33 
S glatkom i baršunastom teksturom, Johnnie Walker White Walker pruža jedinstven profil okusa koji će zasigurno osvojiti vaša osjetila. Njegov sadržaj alkohola od 41,7% daje suptilan osjećaj, poboljšavajući cjelokupno iskustvo ispijanja pića. Ovaj izniman viski pobrao je brojna priznanja i priznanja u industriji. Dobio je visoke ocjene i bodove od poznatih sommeliera, što ga čini vrlo traženim izborom za ljubitelje viskija diljem svijeta.

ADŽIĆ GRAŠEVINA

15,91 
Lagano vino svijetle žutozelenkaste boje, voćnih aroma te svježeg i dobro uravnoteženog, bogatog okusa. Nastaje prirodnom tj. spontanom fermentacijom u inox bačvama. Prirodni kvasci dodaju na osjećaju punoće i zaokruženosti.

Zadnje pogledani