Aberlour
James Fleming osnovao je destileriju Aberlour 1879. godine, odabravši lokaciju koja ne samo da je pružala sigurnu opskrbu čistom izvorskom vodom koja je tekla preko ružičastog granita Ben Rinnesa, već i mjesto koje vuče korijene iz davnih vremena i poznato je po svom čarobnom odnosu s vodom.Utopljeno u stoljećima legendi i okruženo dramatičnim planinskim krajolikom Ben Rinnesa, selo Aberlour leži u samom srcu Speysidea, gdje se Lour spaljuje u rijeku Spey. Iznimno čista, mekana izvorska voda koja se koristi za izradu viskija Aberlour crpi se iz obližnjih prirodnih izvora.Na ovom posebnom mjestu, resursi prirode i osnivačeva strast za stvaranjem najboljeg single malt viskija udružuju se u velikodušne višeslojne viskije Aberloura.Stručna izrada alkoholnih pića i bačvi stvorila je niz vrhunskih single malt viskija sa slojevima složenosti i baršunastim bogatstvom.