Kreativnost Mikia Hiraishija može se vidjeti u svakom Akashi viskiju uz korištenje širokog spektra bačvi za odležavanje, od tradicionalnih bačvi za bourbon i sherry do bačvi za crno i bijelo vino iz Yamanashija, ili čak bačvi za sake koje se koriste za sazrijevanje Akashi Saké  bačve single malt. Smještena u blizini unutarnjeg mora Seto, u prefekturi Hyogo gdje klima ima velike temperaturne razlike između ljeta i zime, destileriju Eigashima, ranije nazvanu White Oak, izgradio je 1984. Mikio Hiraishi.Akashi viskiji zadržali su svoju autentičnost i savršeno odražavaju zanatski i pionirski duh destilerije Eigashima predlažući široku paletu viskija od kojih su vodeći single maltovi.

Prikazuje se svih 2 rezultata

AKASHI BLENDED 0.5l

41,40 
Akashi “White Oak” početni je proizvod iz Eigashima Shuzo. Kao većina blended japanskih viskija, neke od komponenti za blend Akashija mogu uključivati škotski viski. Akashi “White Oak” Blended whisky je mekani japanski viski s blagom slatkoćom i notama jabuke. Specifične note kušanja uključuju tost, sirovu zob, limunovu koricu, zlatnu jabuku, suhu marelicu, bijeli papar, karamelu, tamnu čokoladu i vaniliju. Sve u svemu, ovo je gladak, jednostavan viski koji je također lagan i zrnat.

AKASHI SINGLE MALT 0.5l

86,75 
Blizu unutarnjeg mora Seto, destilerija White Oak koristi morsku klimu čija blagost pridonosi razvoju vrlo specifičnog aromatskog profila ovog pojedinačnog slada. Proizvedeno od ječmenog slada s laganim tresetom, zatim odležava u bačvama od šerija. Neohlađen, Akashi Single Malt zadržava svoju bogatu, okruglu teksturu i visok udio alkohola Odležao 3 godine u burbonskim bačvama, njegov nos otkriva note kamilice, šerija i slada. U okusu, slastičarske arome maslaca i vanilije ostaju prisutne do meke i elegantne završnice koja završava drvenastim notama. Ovaj Akashi Single Malt, zavest će početnike kao i amatere japanskog viskija kušane otkrićem male proizvodnje koja ima vlastiti know-how.