Obiteljska vinarija Grgić Vina osnovana 1996. od strane legendarnog Napa Valley vinara Miljenka “Mike” Grgića, njegove kćeri Violet Grgić i nećaka Ive Jeramaza. Njihov cilj je proizvodnja vrhunskih tradicionalnih vina hrvatskih sorti grožđa, ponajviše Pošipa -bijelog vina- i Plavca malog -crnog vina. Vinarija Grgić se nalazi u Trsteniku na poluotoku Pelješcu, sjeverno od povijesnih zidina grada Dubrovnika, u južnom vinorodnom području Hrvatske, s prekrasnim pogledom na Jadransko more.

Miljenkova Grgić bogata prošlost vezana uz proizvodnju vina, iskustvo stečeno dugogodišnjim radom, te nagrade i priznanja koja je do sada dobio jamče da se u ovoj vinariji proizvode najkvalitetnija vina svjetskog glasa. Sva vina vinarije Grgić u Trsteniku imaju vrhunsku razinu kvalitete i Pošip kao i Plavac Mali su već više puta nagrađeni i priznat kao najbolja hrvatska vina na tržištu.

Prikazuje se svih 2 rezultata

GRGIĆ PLAVAC 0.75l

32,63 
Grožđe za ovo izvrsno vino bira se iz najboljih vinograda poznatih lokacija Dingač i Trstenik na poluotoku Pelješcu. Vino je napravljeno u stilu i pod nadzorom Miljenka Grgića koji je poznat u Kaliforniji i svijetu kao jedan od najbolji proizvodača vina Chardonnaya i Zinfandela. Fermentacija ovog vrhunskog vina odvija se s prirodnim kvascima na kontroliranoj temperaturi zbog čega zadržava svoj karakter i voćni okus. Nakon fermentacije, vino odstoji oko 15 mjeseci u posebnim bačvama od francuskog hrasta, koje vinu daju ugodan okus hrastovine. Nakon toga vino sazrijeva oko dvije godina u bocama, u kojima se arome sjedinjuju te dobiva profinjen okus.

GRGIĆ POŠIP 0.75l

23,88 
Vino Pošip se proizvodi od bijelog grožđa s istoimenim imenom Pošip, koje uspijeva na području Čare na otoku Korčuli. U ljetnom razdoblju blagi maestral hladi vinograde na Korčuli i doprinosi umjerenoj temperaturi zraka koja pruža idealne uvjete bijeloj sorti grožđa. Fermentacija Pošipa odvija se lagano na kontroliranoj niskoj temperaturi oko 12 °C. Pod ovim uvjetima vino Pošip zadržava okus sortnih i voćnih aroma. Nakon fermentacije, vina odstoje četiri do šest mjeseci u posebnim bačvama od francuskog hrasta. Zbog niske opskrbe zraka, vino diše i dalje se razvija. Istovremeno kroz hrastove bačve vino se obogaćuje ugodnim ekstraktima arome vanilije. Nakon punjenja u boce od 0,75l, vino dozrijeva oko šest mjeseci u našem hladnom podrumu. Tijekom tog vremena, raznolikost okusa vina Pošip ujedinjuje se sa aromama hrastovih bačvi i stvara jedinstveni buke, što je tipično za vina koja su proizvedena po metodi Miljenka Grgića .