Vinogradi Volarević d.o.o.
Vinska priča započinje 2005. godine strašću i predanošću oca i 4 sina koji već imaju vrlo uspješan i vodeći rasadnik u Hrvatskoj – Rasadnik Prud. Vrlo se brzo etabliraju kao jedna od najpoznatijih vinarija u Hrvatskoj, a uspješno plasiraju svoje proizvode i na međunarodna tržišta Sjedinjenih Američkih Država, Singapura, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Švicarske i Belgije.
Njihova predanost kvaliteti i detaljima rezultira izvanrednim, nagrađivanim vinima u kojima mogu uživati svi!
VOLAREVIĆ LIKER OD KADULJE 0.5l
VOLAREVIĆ PLAVAC MALI GOLD EDITION 1.5l
Vino Plavac mali Gold Edition je duboke rubinske boje. U vinu prevladavaju arome zrelog voća poput kupina, malina, može se osjetiti čokolada te crveni i crni papar. Vrlo složeno tijelo s mekim taninima i lijepom kiselinom što daje uravnoteženo i posebno vino.
Ovo vino se dobiva samo u iznimnim godinama. Ručno branje grožđa tijekom noći radi očuvanja svježine i sortnih aroma. Grožđe se zatim ručno sortira te ide na nježno muljanja te se prebaciva u tankove na maceraciju koja traje 15- 30 dana ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino ide zatim na dozrijevanje u jednom koroštene Hrvatske, Francuske i Američke bačve kako bi se što bolje očuvala sortna aroma. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino ide u velike drvene tankove na stabilizacijul te nakon punjenja odležava minimlano godinu dana u boci prije puštanja u promet.
VOLAREVIĆ PLAVAC MALI GOLD EDITION 5l
Vino Plavac mali Gold Edition je duboke rubinske boje. U vinu prevladavaju arome zrelog voća poput kupina, malina, može se osjetiti čokolada te crveni i crni papar. Vrlo složeno tijelo s mekim taninima i lijepom kiselinom što daje uravnoteženo i posebno vino.
Ovo vino se dobiva samo u iznimnim godinama. Ručno branje grožđa tijekom noći radi očuvanja svježine i sortnih aroma. Grožđe se zatim ručno sortira te ide na nježno muljanja te se prebaciva u tankove na maceraciju koja traje 15- 30 dana ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino ide zatim na dozrijevanje u jednom koroštene Hrvatske, Francuske i Američke bačve kako bi se što bolje očuvala sortna aroma. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino ide u velike drvene tankove na stabilizacijul te nakon punjenja odležava minimlano godinu dana u boci prije puštanja u promet.
VOLAREVIĆ PLAVAC MALI SYRTIS GOLD EDITION 0.75l
Vino Plavac mali Gold Edition je duboke rubinske boje. U vinu prevladavaju arome zrelog voća poput kupina, malina, može se osjetiti čokolada te crveni i crni papar. Vrlo složeno tijelo s mekim taninima i lijepom kiselinom što daje uravnoteženo i posebno vino.
Ovo vino se dobiva samo u iznimnim godinama. Ručno branje grožđa tijekom noći radi očuvanja svježine i sortnih aroma. Grožđe se zatim ručno sortira te ide na nježno muljanja te se prebaciva u tankove na maceraciju koja traje 15- 30 dana ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino ide zatim na dozrijevanje u jednom koroštene Hrvatske, Francuske i Američke bačve kako bi se što bolje očuvala sortna aroma. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino ide u velike drvene tankove na stabilizacijul te nakon punjenja odležava minimlano godinu dana u boci prije puštanja u promet.
VOLAREVIĆ PLAVAC MALO GOLD EDITION 3l
Vino Plavac mali Gold Edition je duboke rubinske boje. U vinu prevladavaju arome zrelog voća poput kupina, malina, može se osjetiti čokolada te crveni i crni papar. Vrlo složeno tijelo s mekim taninima i lijepom kiselinom što daje uravnoteženo i posebno vino.
Ovo vino se dobiva samo u iznimnim godinama. Ručno branje grožđa tijekom noći radi očuvanja svježine i sortnih aroma. Grožđe se zatim ručno sortira te ide na nježno muljanja te se prebaciva u tankove na maceraciju koja traje 15- 30 dana ovisno o godini i stupnju ekstrakcije. Vino ide zatim na dozrijevanje u jednom koroštene Hrvatske, Francuske i Američke bačve kako bi se što bolje očuvala sortna aroma. Vino dozrijeva 18-24 mjeseca u bačvama. Nakon dozrijevanja vino ide u velike drvene tankove na stabilizacijul te nakon punjenja odležava minimlano godinu dana u boci prije puštanja u promet.
VOLAREVIĆ POŠIP 0.75l
Ovo vino ima vrlo izražene arome grejpa i breskve s dozom badema na aftertastu. U ustima se može osjetiti bogato tijelo, svježa kiselina i dobro uravnotežena struktura vina.
Grožđe se proizvodi na otoku Korčuli gdje Pošip kao sorta daje iznimne rezultate. Tlo je duboko, crveno te oskudno s mineralima što vinu daje dobru strukturu.
Grožđe se ručno bere tijekom noći te se odmah transportira u hladnjači. Nakon laganog muljanja grožđe se acerira 6-12 sati kako bi se postigla što bolja ekstrakcija, zatim se lagano preša i fermentira na autohtonim(PRIRODNIM) kvascima. Nakon fermetnacije vino se miješa na talogu minimalno 3 mjeseca kako bi se postigla još veća punoća vina.
VOLAREVIĆ ROSE LA CHIC 0.75l
Nježna strana robusnog Plavca, vrlo nježne rose boje s izraženim voćnim aromama. Na ustima dosta svježe sa izrazitom aromom jagode.
Vinograd se nalazi na Komarni, najmlađem vinogorju u Hrvatskoj, nadmorske visine 72-132m. Sastav tla je 50 % vapnenac koji doprinosi bogatoj mineralnosti i hranjivim tvarima. Dijelovi vinograda imaju i do 40% nagiba, a vinograd se nalazi u neposrednoj blizini mora. Ovo idelano mjesto omogućava vinovoj lozi da prima optimalnu sunčevu svijetlost i toplinu zbog nagiba i kamenitog tla koje sadržava toplinu, a zbog blizine mora i vjetra izbjegnute su posljedice smrzavanja.
Grožđe se bere ručno tijekom noći kako bi se očuvale kiseline i sortne arome. Plavac mali ima visoku koncentraciju boje u kožici te zbog toga imamo izazov napraviti što svjetliju boju rosea. Grožđe se najprije spušta temperatura na 4°C zatim ide na nježno presanje da ne bih došlo do veće ekstrakcije boje, zbog čega imamo vrlo niske radmane ali visoku kvalitetu soka od Plavca malog. Fermentacija se odvija na niskim temperaturama radi očuvanja svježine i voćnih mirisa.