ŠEMBER BRUT

19,05 

U cijenu je uključen PDV

Zlatno-žute boje koja svojstvena vinu od nešto kasnije branog i potpunije dozrelog grožđa. U startu vrlo dobro perla s dosta sitnih mjehurića. Bouquet je složen, i na tragu tercijarnoga, predstavlja se dodirom smole, koricom kruha, sugerira kvasce, potom se otkriva i zrelo bijelo domaće koštićavo voće poput jabuke i breskve. U ustima puno, zaobljeno, s dobrom kiselosti i stanovitom slasti kao protutežom. I okusom ukazuje da je nešto duže odležano. Vrlo dobra tijela, relativno dugog završetka, retronazalno se također javlja nijansa smole.

Težina 1 kg
Zapremnina

0.75 L

Alkohol

12.50 %

Godina

0

Temperatura

6-10 °C

Zemlja

Hrvatska

Proizvođač

Sorta

Chardonnay

,

Pinot sivi

,

Plavec žuti

007-spoon-and-fork
Izvrstan aperitiv, lijepo prati i riblja jela, te pripravke od bijelog mesa.
14 Kupaca pregledava ovaj proizvod!
SKU: 1832 Kategorija:
Protkani živom prirodom, vinogradi obitelji Šember prošarali obronke Plešivice.Obrađuju 6 ha vinograda vlastitih nasada koji se rasprostiru na brdovitim terenima Plešivićko-Okićkog vinogorja. Pavel, Bresnica, Vučjak, Starjak, Mladina imena su vinograda okrenutih u smjeru jug – jugozapad. U njima prevladava alkalno, laporasto tlo s velikim udjelom vapna. Ovisno o položaju starost vinograda varira od 10 pa čak do 90 godina starosti.1991. godina bila je osobita za vinariju Šember. Prvi izlazak na tržište pod vlastitom etiketom. Krug ljubitelja božanskog nektara iz dan u dan samo je rastao. Šest godina kasnije izlazi i prvi pjenušac proizveden klasičnom metodom tj. MéthodeChampenoise. Dva desetljeća od prve etikete, 2011. godine izlazi i prvo vino iz amfore - Qvevri. Impresivan, graciozan, rajnski rizling u svom sjaju.

Slični proizvodi

KORLAT MERLOT BOUTIQUE

28,44 
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa

JOHNNIE WALKER WHITE LABEL

50,33 
S glatkom i baršunastom teksturom, Johnnie Walker White Walker pruža jedinstven profil okusa koji će zasigurno osvojiti vaša osjetila. Njegov sadržaj alkohola od 41,7% daje suptilan osjećaj, poboljšavajući cjelokupno iskustvo ispijanja pića. Ovaj izniman viski pobrao je brojna priznanja i priznanja u industriji. Dobio je visoke ocjene i bodove od poznatih sommeliera, što ga čini vrlo traženim izborom za ljubitelje viskija diljem svijeta.

ADŽIĆ GRAŠEVINA

15,91 
Lagano vino svijetle žutozelenkaste boje, voćnih aroma te svježeg i dobro uravnoteženog, bogatog okusa. Nastaje prirodnom tj. spontanom fermentacijom u inox bačvama. Prirodni kvasci dodaju na osjećaju punoće i zaokruženosti.

Zadnje pogledani