Rodom iz Chambéryja, Chazaletteovi su se preselili u Torino, glavni grad Kraljevine Sardinije, 1860. godine – godine pripojenja Savoje Francuskoj.Zahvaljujući iskustvu u vinariji u Ardècheu, Clemente Chazalettes ubrzo postaje tehnički voditelj proizvodnje Martini&Sola, jednog od najstarijih i najpoznatijih proizvođača vermuta u Torinu.Godine 1876. Clemente, 40-godišnjak, odlučio je pokrenuti vlastiti posao i osnovao je Cte. Chazalettes & Co. Premiata Fabbrica di Vermouth e Liquori, sa sjedištem u Via Sacchi, u blizini željezničke stanice Torino Porta Nuova.Chazalettes Vermouth posebno su cijenile savojske žene, toliko da su kraljica Margherita i savojska princeza Laetitia Napoleon dale pravo da nose grb Kraljevske kuće, vidljiv na etiketama i zaglavlju pisma.

Prikazuje se svih 3 rezultata

CHAZALETTES VERMOUTH BIANCO

21,63 
Vermouth Bianco della Regina je Vermouth di Torino koji ima intenzivan miris cvijeća i voća gdje se, izvan piemontske artemizije, ističu znakovi slatkih citrusa, korijandera, anđelike i mirisnog kardamoma. Dašak gorčicei rabarbare u ravnoteži s gorčinom označavaju prirodnu slatkoću Vermouth Bianco. Posvećena je kraljici Margheriti Savojskoj, koja je 1907. godine Chazalettesima dodijelila da nose amblem Real House.

CHAZALETTES VERMOUTH EXTRA DRY

21,63 
Autentičan i originalan Extra Dry Vermouth di Torino proizveden prema recepturi obitelji Chazalettes, koja se 1860. preselila iz Savoje u Torino i ovdje započela proizvodnju svojih vermuta i jakih alkoholnih pića 1876. godine. Svježina kore citrusa prekrasno je uravnotežena zaobljenošću alpskog bilja Pijemonta s prisjećanjem na smreku i druge začine.

CHAZALETTES VERMOUTH ROSSO

21,63 
Vermouth di Torino na bazi crnog vina proizveden prema autentičnoj recepturi Clemente Chazalettes iz 1876. godine gdje osim pelina možete osjetiti note pijemontske slane, mažurana kao i najegzotičnijeg mošusnog sljeza i korijandera. Vermut je dobio ime po kraljici Margheriti koja je 1907. dala Chazalettesu kraljevski patent i korištenje grba Kraljevske kuće.