Glenfiddich je poznata destilerija single malt viskija u Dufftownu u Škotskoj. Glenfiddich single malt jedan je od najuspješnijih i najpoznatijih brandova viskija u svijetu. Riječ ‘Glenfiddich’ na galskom znači “dolina jelena”, a destileriju je 1886. godine osnovao William Grant. Destilerija Glenfiddich proizvodi široku paletu viskija, uključujući Glenfiddich 12-Year-Old, 15-Year-Old, 18-Year-Old i Glenfiddich 21-Year-Old. Glenfiddich je bila prva destilerija sa centrom za posjetitelje, koja danas prima 125 000 posjetitelja godišnje i prošla je rekonstrukciju vrijednu 1,7 milijuna funti 2005. Svjetski poznat, Glenfiddich je broj jedan najprodavaniji single malt viski ne samo u Ujedinjenom Kraljevstvu, već i diljem svijeta.HAKUSHUHakushu destilerija je japanska destilerija viskija. U vlasništvu je grupe Suntory, a nalazi se u lokalitetu Toribara bivšeg grada Hakushū, u prefekturi Yamanashi, regija Chūbu, Japan. Destilerija je osnovana 1973. godine u šumi na obroncima planine. Godine 1981. proširen je puštanjem u rad druge lokacije Hakushu East, blizu izvorne lokacije, koja se sada zove Hakushu West. Sva proizvodnja sada je usmjerena na novu lokaciju.

Prikazuje se svih 3 rezultata

GLENFIDDICH 12 YO

47,84 
Najpopularniji je i najprodavaniji Single Malt Scotch whisky u svijetu. Glenfiddich 12 pažljivo sazrijeva u drvenim bačvama od američkog i europskog hrasta najmanje 12 godina od kojih poprima svoje slatke i nježne okuse. Izvrstan, delikatan, zaokružen, karakterističan po notama svježe kruške i hrasta.

GLENFIDDICH 15 YO

65,77 
Ovaj izvanredan viski izrađuje se od pažljivo odabranih sastojaka, uključujući najfiniji ječam i kristalno čistu planinsku vodu. Nakon fermentacije, tekućina odmara u hrastovim bačvama tijekom minimalno 15 godina, razvijajući svoj prepoznatljivi karakter i kompleksne arome. Glenfiddich 15 YO očarava svoje ljubitelje složenim notama tamnog voća, meda, vanilije i začina. Svaki gutljaj pruža neponovljivo iskustvo bogatstva i uravnoteženosti okusa, što čini ovaj viski omiljenim izborom među znalcima.

GLENFIDDICH 18 YO

151,32 
Glenfiddich 18 YO je vrhunski viski koji dolazi iz srca škotskih visinskih gorja, i nosi pečat kvalitete i iskustva koji traje više od jednog vijeka. Svaka boca Glenfiddich 18 YO očarava svojim uravnoteženim i kompleksnim okusom. Ovaj viski izrađuje se od najkvalitetnijih sastojaka, uključujući pažljivo odabrani ječam i kristalno čistu vodu iz lokalnih izvora. Nakon destilacije, tekućina odmara u hrastovim bačvama minimalno 18 godina, razvijajući svoj prepoznatljivi karakter i kompleksnost okusa. Dozrijevanje u Španjolskim Oloroso i Američkim hrastovim bačvama rezultiralo je iznimnom punoćom, te karakterstičnim voćnim i robusnim okusima drveta u kojima je odležao. Note zrelog voća, meda, vanilije i začina miješaju se stvarajući nezaboravno iskustvo za nepce. Arome su duboke i bogate, ostavljajući trajan dojam kod svakog ljubitelja viskija.