U cijenu je uključen PDV
Nema na zalihi
KORLAT MERLOT BOUTIQUE 0.75l
28,50 €
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa
Nema na zalihi
17
Kupac pregledava ovaj proizvod!
Jako sunce te škrto, vjetrovima šibano tlo benkovačko - stankovačkog vinogorja daju osebujne karakteristike benkovačkim vinima.
Vinarija Benkovac do danas je bila najpoznatija po svom Rose-u, no 2005. godine započeli su radovi na podizanju novog vinograda na lokaciji Korlat pored Benkovca, gdje je u kamenoj makiji podignut vinograd površine 110 ha sa 530.000 loza. Vinograd je zasađen sadnim materijalom iz Francuske, a sortiment je Merlot, Syrah, Cabernet sauvignon, Cabernet franc i Mourvèdre.
Vinarija Benkovac poznata je i po proizvodnji rakije od grožđa te najfinijih vinskih destilata od kojih se proizvodi i europski nagrađivan stari vinjak Glembay.
Slični proizvodi
APOLITICO CRNO VINO OD PROSUŠENOG GROŽĐA 0.5l
MI GOSPELINO 0.5l
Ovo desertno vino napravljeno je na način na koji se vina iz doline Duoro u Portugalu pretvaraju u Porto. Za razliku od porta u Gospelinu se fermentiranom Babiću dodaje lozovača u omjeru kojim se alkohol pojačava na dvadesetak postotnih dijelova. Uz rakiju, vinu se dodaje i koncentrirani mošt babića kako bi doprinjeo slatkoći ovog vrhunskog desertnog vina.
MUŠKAT ŽUTI ROSSI 0.5l
TOMIĆ HEKTOROVIĆ 0.5l
Prirodno je desertno vino koje se proizvodi jedino u obalnom dijelu Hrvatske, od pamtivijeka. Prema legendi i car Dioklecijan je 305. godine kada je došao u Split uživao u “vinuum sanetum” ili “svetom vinu” kako su ga tada zvali. Grožđe lokalnih sorti (pošip, maraština, prč, muškat žuti, itd.) bere se pri punoj zrelosti – zreliji grozdovi, prošarani suhvicama, dolaze s biranih položaja. Selektiraju se najbolji zdravi grozdovi koje se zatim slažu na slamu u dobro provjetrenim prostorima (tradicionalno na tavanima kuća, danas u sušarama). Srodan je talijanskom Vin Santu i nekolicini drugih mediteranskih slatkih vina. Rezultat je slatko vino, izbalansirano kiselinama koje mu daju pitkost i svježinu, aroma zrelog južnjačkog voća, suhih marelica, grožđica, narančine kore, smokava, kao i aromatičnih cvjetnih nota. Starenje pridonosi kompleksnosti, razvijaju se tercijarne note karamela, meda i suhog voća, a Prošek ima vrlo dugi rok trajanja. Običaj je da se prilikom rođenja djeteta napravi demižon prošeka koji će se otvoriti na vjenčanju ili u drugoj prilici, desetljećima kasnije. Prošek Hektorovich dobio je ime po velikom hvarskom pjesniku, plemiću i hedonisti Petru Hektoroviću.
Zadnje pogledani
Najpopularnije
THREE CENTS PINK GRAPEFRUIT 0.2l
KORLAT MERLOT BOUTIQUE 0.75l
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa