BENVENUTI TERAN LIVIO

25,90 

U cijenu je uključen PDV

Teran Livio Benvenuti esencija je motovunskog terroira, vino koje nastaje pažljivom kupažom vina s više pozicija, sve u svrhu da se iz godine u godinu očuva kvalitativni kontinuitet i autentični stilski izričaj karakterističan za motovunske terane. Nasljednik je nekadašnje linije Anno Domini i ključno crno vino naše vinarije. Za njega se odvaja grožđe iz naših najboljih vinograda, čeka se idealna zrelost i po vinifikaciji stavlja na odležavanje nekoliko godina, dijelom u drvenim bačvama, dijelom u bocama. Kada stigne na tržište Teran Livio Benvenuti je u pravilu zaokruženo vino punog tijela, sa živom kiselinskom kičmom, kolekcionarske vrijednosti i potencijalom za
dugogodišnje čuvanje.

Težina 1 kg
Zapremnina

0.75 L

Godina

2019

Temperatura

16-18 °C

Područje

Istra i Kvarner

Proizvođač

Sorta

Teran

007-spoon-and-fork
Dry aged bifteci i drugi tipovi odležanih odrezaka posuti krupnom soli i zaliveni maslinovim uljem. Jednako dobro će pratiti komade mesa u bogatijim umacima kao što je ossobuco i druga slična jela.
17 Kupaca pregledava ovaj proizvod!
SKU: 5411159903428 Kategorija:
Vinarija je smještena u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir, s pogledom na nedaleki Motovun, u okolici kojeg njeguju tri autohtone sorte – Malvaziju Istarsku, Teran i Muškat. Te su sorte kroz povijest u Istri davale najbolje rezultate, stoga je namjera vinarije Benvenuti na održiv način iskoristiti dobrobiti jedinstvenog teritorija. Albert I Nikola Benvenuti fokusirani su na tradicionalne načine dozrijevanja u starijim i aromatski neutralnim hrastovim bačvama te na tip vinifikacije koja na najkvalitetniji način čuva i izražava autentičnost i karakteristike terroira u vinima.

Slični proizvodi

KORLAT MERLOT BOUTIQUE

28,44 
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa

JOHNNIE WALKER WHITE LABEL

50,33 
S glatkom i baršunastom teksturom, Johnnie Walker White Walker pruža jedinstven profil okusa koji će zasigurno osvojiti vaša osjetila. Njegov sadržaj alkohola od 41,7% daje suptilan osjećaj, poboljšavajući cjelokupno iskustvo ispijanja pića. Ovaj izniman viski pobrao je brojna priznanja i priznanja u industriji. Dobio je visoke ocjene i bodove od poznatih sommeliera, što ga čini vrlo traženim izborom za ljubitelje viskija diljem svijeta.

ADŽIĆ GRAŠEVINA

15,91 
Lagano vino svijetle žutozelenkaste boje, voćnih aroma te svježeg i dobro uravnoteženog, bogatog okusa. Nastaje prirodnom tj. spontanom fermentacijom u inox bačvama. Prirodni kvasci dodaju na osjećaju punoće i zaokruženosti.

Zadnje pogledani