LAGAVULIN 16 YO

161,03 

U cijenu je uključen PDV

Cijenjen od poznavatelja i stručnjaka, Lagavulin je poznat kao “kralj Islaya”. To je ‘esencijalni’ škotski viski koji svaki znalac ili entuzijast mora imati u svojoj kolekciji; jedan od svjetski omiljenih malt viskija. Odležao u hrastovim bačvama najmanje 16 godina, ovaj vrlo traženi Single Malt ima snažan okus treseta i dima koji je tipičan za južni otok Islay, a istovremeno nudi bogatstvo i suhoću koja ga pretvara u doista zanimljivo piće

Težina 1 kg
Zapremnina

0.7 L

Alkohol

43.00 %

Zemlja

Škotska

Proizvođač

007-spoon-and-fork
20 Kupaca pregledava ovaj proizvod!
SKU: 827 Kategorija:
Nezakonita destilacija odvijala se na mjestu u slikovitom zaljevu Lagavulin od sredine 1700-ih, ali je farmer John Johnston bio taj koji je legalno osnovao Lagavulin 1816. Nalazi se na južnoj obali Islaya (točno između Laphroaig i Ardbeg destilerija i kratke udaljenosti iz Port Ellena), destilerija savršeno iskorištava prednosti svog obalnog položaja, dopuštajući morskom zraku da djeluje svojom čarolijom na duh dok počiva u bačvama.Godinu dana kasnije Lagavulin je dobio novog susjeda kada je Archibald Campbell izgradio malu destileriju u susjedstvu za koju se vjeruje da je nosila ime Ardmore (ne treba je brkati s destilerijom Ardmore u Highlandsu koja i danas radi). Ardmore je zatvorio radnju 1821., a 1825. Johnston ju je preuzeo u nastojanju da poveća proizvodnju Lagavulina, dvije destilerije koje rade jedna uz drugu i nazivaju se Lagavulin 1 i Lagavulin 2.Nakon Johnsonove smrti 1836. izašlo je na vidjelo da su mnoge Ardmoreove zgrade bile navedene kao da pripadaju lairdu Walteru Fredericku Campbellu. Ardmore i Lagavulin kupio je Alexander Graham, trgovac žestokim alkoholnim pićima sa sjedištem u Glasgowu i konačno ih spojio u jednu. Graham je vodio destileriju do 1852., kada je vladavinu prenio na svog sina, Johna Crawforda Grahama. Naposljetku, zakup destilerije i farme promijenio je vlasnika 1862., a tada ju je preuzeo James L Mackie & Co, tvrtka koju je osnovao mješač viskija James Mackie u partnerstvu s preživjelim članom obitelji Graham, kapetanom Grahamom. Pod ovim novim upravljanjem, destilerija je dobila prijeko potrebnu preobrazbu, a uskoro je Jamesov nećak Peter J. Mackie počeo posjećivati ​​Islay kako bi počeo učiti umjetnost proizvodnje viskija.

Slični proizvodi

KORLAT MERLOT BOUTIQUE

28,44 
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa

JOHNNIE WALKER WHITE LABEL

50,33 
S glatkom i baršunastom teksturom, Johnnie Walker White Walker pruža jedinstven profil okusa koji će zasigurno osvojiti vaša osjetila. Njegov sadržaj alkohola od 41,7% daje suptilan osjećaj, poboljšavajući cjelokupno iskustvo ispijanja pića. Ovaj izniman viski pobrao je brojna priznanja i priznanja u industriji. Dobio je visoke ocjene i bodove od poznatih sommeliera, što ga čini vrlo traženim izborom za ljubitelje viskija diljem svijeta.

ADŽIĆ GRAŠEVINA

15,91 
Lagano vino svijetle žutozelenkaste boje, voćnih aroma te svježeg i dobro uravnoteženog, bogatog okusa. Nastaje prirodnom tj. spontanom fermentacijom u inox bačvama. Prirodni kvasci dodaju na osjećaju punoće i zaokruženosti.

Zadnje pogledani