OBAN 14 YO

85,32 

U cijenu je uključen PDV

Oban 14 YO je single malt viski koji se proizvodi više od 200 godina u istoimenoj destileriji koja se nalazi u zapadnom gorju u Škotskoj. Prema stoljetnoj tradiciji, priprema Obana 14YO podrazumijeva odležavanje od 14 godina u hrastovim bačvama. Karakterizira ga maslinasto zlatno žuta boja. Nos odiše intenzivnom začinskom i robusnom aromom, s blagim notama sumpora praćenim svježim cvjetnim i voćnim naznakama, u kojima prevladavaju naranča, limun i kruška. U okusu je savršeno izbalansiran, s profinjenom osobnošću i izrazitom delikatnošću. Slatko na prvi gutljaj, sa suhim i blago tresetnim završetkom.

Težina 1 kg
Zapremnina

0.7 L

Alkohol

43.00 %

Zemlja

Škotska

Proizvođač

007-spoon-and-fork
17 Kupaca pregledava ovaj proizvod!
SKU: 421 Kategorija:
Destileriju Oban osnovala su dva brata, Hugh i John Stevenson, koji su stigli na granicu Hebrida 1793. Godine 1880. željeznica je konačno stigla u Oban, donijevši više trgovine i turizma u mali grad. Nakon požara 1890. ispod destilerije pronađena je skrivena špilja s ostacima iz mezolitika. Oban je nastavio napredovati usprkos recesijama, krahovima i katastrofama, te je 1972. otvorio novu tvornicu za distribuciju, održavajući Obanovu postojanu proizvodnju finog sladnog viskija.

Slični proizvodi

KORLAT MERLOT BOUTIQUE

28,44 
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa

JOHNNIE WALKER WHITE LABEL

50,33 
S glatkom i baršunastom teksturom, Johnnie Walker White Walker pruža jedinstven profil okusa koji će zasigurno osvojiti vaša osjetila. Njegov sadržaj alkohola od 41,7% daje suptilan osjećaj, poboljšavajući cjelokupno iskustvo ispijanja pića. Ovaj izniman viski pobrao je brojna priznanja i priznanja u industriji. Dobio je visoke ocjene i bodove od poznatih sommeliera, što ga čini vrlo traženim izborom za ljubitelje viskija diljem svijeta.

ADŽIĆ GRAŠEVINA

15,91 
Lagano vino svijetle žutozelenkaste boje, voćnih aroma te svježeg i dobro uravnoteženog, bogatog okusa. Nastaje prirodnom tj. spontanom fermentacijom u inox bačvama. Prirodni kvasci dodaju na osjećaju punoće i zaokruženosti.

Zadnje pogledani