TOMIĆ HEKTOROVIĆ 0.5l

25,97 

U cijenu je uključen PDV

Prirodno je desertno vino koje se proizvodi jedino u obalnom dijelu Hrvatske, od pamtivijeka. Prema legendi i car Dioklecijan je 305. godine kada je došao u Split uživao u “vinuum sanetum” ili “svetom vinu” kako su ga tada zvali. Grožđe lokalnih sorti (pošip, maraština, prč, muškat žuti, itd.) bere se pri punoj zrelosti – zreliji grozdovi, prošarani suhvicama, dolaze s biranih položaja. Selektiraju se najbolji zdravi grozdovi koje se zatim slažu na slamu u dobro provjetrenim prostorima (tradicionalno na tavanima kuća, danas u sušarama). Srodan je talijanskom Vin Santu i nekolicini drugih mediteranskih slatkih vina. Rezultat je slatko vino, izbalansirano kiselinama koje mu daju pitkost i svježinu, aroma zrelog južnjačkog voća, suhih marelica, grožđica, narančine kore, smokava, kao i aromatičnih cvjetnih nota. Starenje pridonosi kompleksnosti, razvijaju se tercijarne note karamela, meda i suhog voća, a Prošek ima vrlo dugi rok trajanja. Običaj je da se prilikom rođenja djeteta napravi demižon prošeka koji će se otvoriti na vjenčanju ili u drugoj prilici, desetljećima kasnije. Prošek Hektorovich dobio je ime po velikom hvarskom pjesniku, plemiću i hedonisti Petru Hektoroviću.

Težina 1 kg
Zapremnina

0.5 L

Godina

2018

Temperatura

10-12 °C

Područje

Dalmacija

Proizvođač

Sorta

Bogdanuša

,

Maraština

,

Muškat

,

Prč

007-spoon-and-fork
Jela uz koja se preporučuje su sve vrste slastica, posebno suho voće i suhi kolači, a izvrstan je i u kombinaciji sa sirevima od plemenite pljesni. Obožavaju ga i mala djeca pa se preporuča držati ga izvan njihova dohvata.

6 na zalihi

11 Kupac pregledava ovaj proizvod!
SKU: 3556 Kategorija:
Andro Tomić rođeni je Hvaranin koji je život posvetio vinu. Nakon dvadeset godina usavršavanja u struci na fakultetima, institutima i vinarijama u Francuskoj i drugdje, odlučio se vratiti na svoj otok i proizvoditi vlastita vina. Vjerujući da Hvar s autohtonim sortama, pogodnom klimom i izuzetnim položajem vinograda može vratiti davno izgubljeni vinarski ugled, nastavlja obiteljsku tradiciju proizvodnje vina staru 150 godina. Danas legendarna vina poput „1991.“ dokazala su da plavac mali može konkurirati svjetski renomiranim sortama i služila su kao putokaz renesanse hvarskog vinarstva. Na tom tragu, 1993. Andro osniva i tvrtku pod nazivom Bastijana čiji su osnovni ciljevi ostali proizvodnja vina vrhunskih dosega, kao i promicanje kulture vina.

Slični proizvodi

BENVENUTI CORONA GRANDE 0.375l

19,96 
Vino je duboke i tamnije zlatne boje. Iznimno aromatično na nosu, vrlo slatko i živo u ustima. Sjajnog balansa između slatkoće i kiselina. Blend je malvazije koja daje tijelo, muškata bijelog koji daje aromu i ulovine koja naglašava živost. Miriši intenzivno i bogato, na muškatne arome pomiješane sa suhim grožđicama, suhim marelicama i džemom od breskve. Okus je vrlo sladak i gust, koncentriran, posjeduje i živost i slast, vrlo dugo trajanje te po ispijanju neodoljivo zaziva novi gutljaj. Radi se o jednoj od najbogatijih berbi ove etikete po količini sladora, a krasi je i punoća okusa koji osim što je sladak je i ugodno topao i mekan, s obiljem slasti na retrookusu.

DEGARRA BOMARY 0.75l

23,10 
Aromatizirano vino višnje maraskine s maceriranim začinskim biljem iz zadarske regije. Ovo jedinstveno i prvo aromatizirano vino zadarskog kraja bogato je aromama poput šljive, višnje, višnje, borovnice, crnog ribiza, sladića i rogača koji se savršeno isprepliću s biljnim aromama pelina, metvice, kadulje i lavande.

JAKOV VINOPLOD DESERTNO VINO 0.75l

13,07 
Iznimno desertno vino, punog, bogatog okusa, mirisa na suho voće i med, blago izraženih kiselina koje su u lijepoj harmoniji i protuteži sa slatkoćom. Specifična prerada temeljena je na tradiciji proizvodnje prošeka šibenskog kraja

MI GOSPELINO 0.5l

21,85 
Ovo desertno vino napravljeno je na način na koji se vina iz doline Duoro u Portugalu pretvaraju u Porto. Za razliku od porta u Gospelinu se fermentiranom Babiću dodaje lozovača u omjeru kojim se alkohol pojačava na dvadesetak postotnih dijelova. Uz rakiju, vinu se dodaje i koncentrirani mošt babića kako bi doprinjeo slatkoći ovog vrhunskog desertnog vina.

Zadnje pogledani