BIRIN ROSE

11,01 

U cijenu je uključen PDV

Rose dobiven od 3 autohtone sorte Plavina, Lasin, Babić. Plavina daje okosnicu s određenom kiselinom, Lasin daje aromatski doprinos i nježnost dok Babić daje dozu ozbiljnosti i punoće. Odlikuje svijetlo rozom bojom te bogatim voćnim aromama i cvijetnim mirisima. 

Težina 1 kg
Zapremnina

0.75 L

Godina

2023

Temperatura

10-12 °C

Područje

Dalmacija

Proizvođač

Sorta

Babić

,

Lasina

,

Plavina

007-spoon-and-fork
Poslužiti s jelima s roštilja a odlično prati jela u umaku. Serviranje na 10 do 12 stupnjeva.
14 Kupaca pregledava ovaj proizvod!
SKU: 1752 Kategorija:
Iako se tek nedavno pojavljuje na tržištu Vinarija Birin ima dugu povijest. Generacijama se u obitelji Birin obrađivala zemlja s mediteranskim kulturama (maslina, smokva, vinova loza i višnja). Površine koje su obrađivane najviše su obuhvaćali vinogradi iz kojih je godinama dolazila kvalitetna sirovina. Najveći problem je bio što se iz tog grožđa vinari nisu izvlačili maksimalni potencijal, pa su vina često bila prosječna, rijetko kad izvrsna. Posljednjih 15 godina podižu kvalitetu vina koristeći stečena znanja i moderniju tehnologiju kako u podrumarstvu tako i u vinogradardstvu. U vinogradima obitelji Birin uzgajaju se autohtone sorte Vodičkog kraja: Debit I Maraština od bijelih, Plavina, Lasin I babić od crnih sorti.

Slični proizvodi

KORLAT MERLOT BOUTIQUE

28,44 
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa

ADŽIĆ GRAŠEVINA

15,91 
Lagano vino svijetle žutozelenkaste boje, voćnih aroma te svježeg i dobro uravnoteženog, bogatog okusa. Nastaje prirodnom tj. spontanom fermentacijom u inox bačvama. Prirodni kvasci dodaju na osjećaju punoće i zaokruženosti.

APOLITICO ANĐEO S GREŠKOM CRNO

16,59 
Pitko, ugodno i jako harmonično vino; iza izraženog voćnog mirisa često se očekuje svježe i tanje vino, što u ovom vinu nije slučaj. Posebno treba izdvojiti mekane kiseline koje su omekšane malolaktičnom fermentacijom i daju ugodan harmoničan dojam u ustima. Vino ugodnog intenziteta i trajanja u ustima. Izražena voćna aroma crvenog i crnog voća, posebno višnja, ribizl, borovnica. Dozrijeva jednu godinu u amforama. Kupaža: Cabernet sauvignon, merlota, frankovke i cabernet franca

APOLITICO ANĐEO S GREŠKOM BIJELI

17,20 
Spoj 90% graševine i 10% chardonnaya. Ugodno, meko suho vino s ugodnim slasnim završetkom; ugodne kiseline u ustima, bez agresivnih kiselina, meko, ali osvježavajuće. Prilično gusto vino i na oku i na nepcu. Alkoholi daju ugodan osjećaj topline i slasti. Tanini mekani, jako dobro integrirani u vino. Dominira voćnost, jabuka, kruška, malo limunskih nota. Od začinskih aroma prvi dojam duhanske note, a zatim vanilija kao rezultat utjecaja drveta u kojem je njegovano.

Zadnje pogledani