KABOLA MUŠKAT MOMJANSKI 0.5l

14,84 

U cijenu je uključen PDV

Vino krasi lijepa zelenkasto žuta boja, kristalno je bistro i djelomično gusto. Miris je razigran i lepršav, na prvo mirisanje dominira cvijetna nota, koju sijedi nota sočne nektarine, onda nota lichija praćena sa malo livadnog meda. Vino je poluslatko, djelomično toplo i djelomično mekano a sa druge strane ima lijepu svježinu i vrlo je ukusno sa srednjim tijelom. Vino ima dobru ravnotežu, intenzivnost okusa je izražena a trajnost je trajna, vino je ukusno i harmonično te se lijepo pije a na after tasteu javlja se nota marelice.

Težina 1 kg
Zapremnina

0.5 L

Alkohol

12.50 %

Godina

2022

Temperatura

8-10 °C

Područje

Istra i Kvarner

Proizvođač

Sorta

Muškat momjanski

007-spoon-and-fork
Može se poslužiti kao aperitiv ili uz slastice

0 na zalihi

18 Kupac pregledava ovaj proizvod!
SKU: 2641 Kategorija:
Vinarija Kabola nalazi se na sjeverozapadu istarskog poluotoka, na 275 m nadmorske visine, a pogled seže do Alpa i Dolomita s jedne strane, te bogatog zelenila netaknute prirode i prekrasne morske panorame s druge strane. Vinogradi su smješteni na brežuljku pod nazivom Štancija i u okolici naše vinarije na lokaciji Kanedolo kod Momjana. Zemlja je uglavnom glinena i bogata laporom što vinima daje posebne značajke. Vino iz amfora kruna je truda vinarije Kabola, a za savršenstvo koje pružaju aduti - istarska malvazija i teran, mogu biti zahvalni prirodi i zemlji koja ih okružuje. Za svoja vina kažu kako su posebna jer njihovo grožđe kroz kraće i duže maceracije u hrastovim bačvama ili amforama dobiva uistinu posebne note.

Slični proizvodi

BENVENUTI CORONA GRANDE 0.375l

19,96 
Vino je duboke i tamnije zlatne boje. Iznimno aromatično na nosu, vrlo slatko i živo u ustima. Sjajnog balansa između slatkoće i kiselina. Blend je malvazije koja daje tijelo, muškata bijelog koji daje aromu i ulovine koja naglašava živost. Miriši intenzivno i bogato, na muškatne arome pomiješane sa suhim grožđicama, suhim marelicama i džemom od breskve. Okus je vrlo sladak i gust, koncentriran, posjeduje i živost i slast, vrlo dugo trajanje te po ispijanju neodoljivo zaziva novi gutljaj. Radi se o jednoj od najbogatijih berbi ove etikete po količini sladora, a krasi je i punoća okusa koji osim što je sladak je i ugodno topao i mekan, s obiljem slasti na retrookusu.

JAKOV VINOPLOD DESERTNO VINO 0.75l

13,07 
Iznimno desertno vino, punog, bogatog okusa, mirisa na suho voće i med, blago izraženih kiselina koje su u lijepoj harmoniji i protuteži sa slatkoćom. Specifična prerada temeljena je na tradiciji proizvodnje prošeka šibenskog kraja

MI GOSPELINO 0.5l

21,85 
Ovo desertno vino napravljeno je na način na koji se vina iz doline Duoro u Portugalu pretvaraju u Porto. Za razliku od porta u Gospelinu se fermentiranom Babiću dodaje lozovača u omjeru kojim se alkohol pojačava na dvadesetak postotnih dijelova. Uz rakiju, vinu se dodaje i koncentrirani mošt babića kako bi doprinjeo slatkoći ovog vrhunskog desertnog vina.

TOMIĆ HEKTOROVIĆ 0.5l

25,97 
Prirodno je desertno vino koje se proizvodi jedino u obalnom dijelu Hrvatske, od pamtivijeka. Prema legendi i car Dioklecijan je 305. godine kada je došao u Split uživao u “vinuum sanetum” ili “svetom vinu” kako su ga tada zvali. Grožđe lokalnih sorti (pošip, maraština, prč, muškat žuti, itd.) bere se pri punoj zrelosti – zreliji grozdovi, prošarani suhvicama, dolaze s biranih položaja. Selektiraju se najbolji zdravi grozdovi koje se zatim slažu na slamu u dobro provjetrenim prostorima (tradicionalno na tavanima kuća, danas u sušarama). Srodan je talijanskom Vin Santu i nekolicini drugih mediteranskih slatkih vina. Rezultat je slatko vino, izbalansirano kiselinama koje mu daju pitkost i svježinu, aroma zrelog južnjačkog voća, suhih marelica, grožđica, narančine kore, smokava, kao i aromatičnih cvjetnih nota. Starenje pridonosi kompleksnosti, razvijaju se tercijarne note karamela, meda i suhog voća, a Prošek ima vrlo dugi rok trajanja. Običaj je da se prilikom rođenja djeteta napravi demižon prošeka koji će se otvoriti na vjenčanju ili u drugoj prilici, desetljećima kasnije. Prošek Hektorovich dobio je ime po velikom hvarskom pjesniku, plemiću i hedonisti Petru Hektoroviću.

Zadnje pogledani