MUŠKAT ŽUTI ROSSI 0.5l

12,30 

U cijenu je uključen PDV

Muškat žuti obitelji Rossi predstavlja sortu u punom smislu rijeći. Cvijetnog je i mirisnog karaktera, toplo i sviježe, a mirisi agruma i grožđica čine ga lepršavim i dugotrajnim ne samo na mirisu nego i na okusu.

Težina 1 kg
Zapremnina

0.5 L

Godina

2022

Temperatura

8-10 °C

Područje

Istra i Kvarner

Proizvođač

Sorta

Muškat žuti

007-spoon-and-fork
 Osim uz slatke desserte vino preporučujemo i uz pikantna orientalna jela. 

26 na zalihi

13 Kupac pregledava ovaj proizvod!
SKU: 952 Kategorija:
Osamdesetih godina 20. stoljeća vinarstvo postaje glavna komercijalna djelatnost obitelji Rossi. Veće količine vina su plasirane u Sloveniju gdje je porasla potražnja za kvalitetnim vinima iz Istre. Devedesetih godina velike količine rinfuznih vina otkupljuje veletrgovac u Trstu. U tom periodu Rossiji pojačavaju proizvodnju domaćih rakija te stvaraju Bisku, Medenicu, Eukaliptus i Orahovac. S izmjenom milenija i otvaranjem novog stoljeća, pod motom "nije bitna kvantiteta nego kvaliteta" Rossijevi strateški ulažu u inovativne tehnologije i brendiranje svojih proizvoda. Kao svoj cilj vide stvaranje vina i destilata vrhunske kvalitete, njihovo pozicioniranje u sam vrh premium segmenta domaćeg i stranog tržišta, te postuliranje obiteljskog brenda Rossi kao pojma kvalitete vina i destilata.

Slični proizvodi

BENVENUTI MUŠKAT SAN SALVATORE 0.375l

41,93 
Desertni muškat koji je toliko sladak i gust da će s lakoćom podnijeti i društvo kolača. Iako, puno je bolje spariti ga s nekim aromatičnim tvrdim kozjim sirom ili sirom s plemenitom plijesni. Miriši na sušene marelice, kandirane citruse poput mandarina i limuna, pa med, suho cvijeće i na kraju na džem od naranče. Duboke je zlatne boje, tamnije nijanse koja pomalo naginje jantarnoj. Okus je vrlo sladak, gust i intenzivan, bez težine, blagog alkohola, lijepog balansa između slatkoće i kiselosti i iznimno dugog trajanja. Čuvati ga se može još najmanje više desetljeća, a za petnaest do dvadeset godina od berbe će pokazati svoje najraskošnije lice.

KABOLA MUŠKAT MOMJANSKI 0.5l

14,84 
Vino krasi lijepa zelenkasto žuta boja, kristalno je bistro i djelomično gusto. Miris je razigran i lepršav, na prvo mirisanje dominira cvijetna nota, koju sijedi nota sočne nektarine, onda nota lichija praćena sa malo livadnog meda. Vino je poluslatko, djelomično toplo i djelomično mekano a sa druge strane ima lijepu svježinu i vrlo je ukusno sa srednjim tijelom. Vino ima dobru ravnotežu, intenzivnost okusa je izražena a trajnost je trajna, vino je ukusno i harmonično te se lijepo pije a na after tasteu javlja se nota marelice.

KORLAT MERLOT BOUTIQUE 0.75l

28,44 
Korlat Merlot Boutique EKO vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu kojom se dobivaju najbolja desertna vina. Rađeno isključivo od grožđa sorte merlot duboke je tamnocrvene boje s ljubičastim odsjajima. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih koncentriranih aroma, senzacija se nastavlja u harmoničnom toplom i bogatom okusu gdje se na ostatak šećera ugodno slažu arome crvenog voća i suhog grožđa

TOMIĆ HEKTOROVIĆ 0.5l

25,97 
Prirodno je desertno vino koje se proizvodi jedino u obalnom dijelu Hrvatske, od pamtivijeka. Prema legendi i car Dioklecijan je 305. godine kada je došao u Split uživao u “vinuum sanetum” ili “svetom vinu” kako su ga tada zvali. Grožđe lokalnih sorti (pošip, maraština, prč, muškat žuti, itd.) bere se pri punoj zrelosti – zreliji grozdovi, prošarani suhvicama, dolaze s biranih položaja. Selektiraju se najbolji zdravi grozdovi koje se zatim slažu na slamu u dobro provjetrenim prostorima (tradicionalno na tavanima kuća, danas u sušarama). Srodan je talijanskom Vin Santu i nekolicini drugih mediteranskih slatkih vina. Rezultat je slatko vino, izbalansirano kiselinama koje mu daju pitkost i svježinu, aroma zrelog južnjačkog voća, suhih marelica, grožđica, narančine kore, smokava, kao i aromatičnih cvjetnih nota. Starenje pridonosi kompleksnosti, razvijaju se tercijarne note karamela, meda i suhog voća, a Prošek ima vrlo dugi rok trajanja. Običaj je da se prilikom rođenja djeteta napravi demižon prošeka koji će se otvoriti na vjenčanju ili u drugoj prilici, desetljećima kasnije. Prošek Hektorovich dobio je ime po velikom hvarskom pjesniku, plemiću i hedonisti Petru Hektoroviću.

Zadnje pogledani